"Той, хто переможе, буде оголошений Антикорупціонером. Той, хто програє - корупціонером", - Портніков

Боротьба з корупцією - тільки там боротьба з корупцією, де є розвинуті демократичні інститути, громадський контроль за владою, судами і антикорупційними структурами.

Мохаммед бен Салман. Фото: Рейтерс.

"Новина про арешт групи впливових саудівських принців стала однією з найважливіших новин на Близькому Сході і першим результатом роботи нещодавно створеної у Саудівській Аравії антикорупційної комісії. Втім, спостерігачі не поспішають говорити про успіхи в боротьбі з корупцією", - пише оглядач Віталій Портніков у статті для espreso.tv, передають Патріоти України, та продовжує:

"Найважливіше для них - це посилення політичних позицій принца Мохаммеда бен Салмана, спадкоємця престолу і глави антикорупційної комісії. Адже серед заарештованих - його відомі опоненти і навіть колишній претендент на престол Саудівської Аравії.

У цій країні зараз відбувається епохальна зміна - фактичний перехід влади від покоління синів першого короля Сауда, засновника держави, до покоління його онуків. Але трон розрахований тільки на одного. І в боротьбі за корону дозволені будь-які засоби - в тому числі і боротьба з корупцією.

Боротьба з корупцією, мабуть, найкращий, найсучасніший. Ти заарештовуєш конкурента просто за те, що він - злодій. Хто може пред'явити тобі претензії і задуматися про твою власну чесність?

Боротьба з корупцією - тільки там боротьба з корупцією, де є розвинуті демократичні інститути, громадський контроль за владою, судами і антикорупційними структурами. Де корупція не є тотальною і не охоплює все суспільство, не стає економічним «мотором». У всіх інших випадках, в умовах авторитаризму і нерозвиненої демократії боротьба з корупцією - це просто боротьба за владу.

Той, хто переможе, буде оголошений Антикорупціонером. Той, хто програє - корупціонером. От прості правила антикорупційної боротьби в таких державах. І висновок тут простий: якщо суспільство справді хоче перемоги над корупцією, воно замислюється не про корупцію, а про демократію".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Оце уявлення Кулеби еталонної українки? У соцмережах захейтили створений МЗС цифровий аватар Вікторію за типово негроїдні риси

четвер, 2 травень 2024, 0:55

Модель, що слугувала прототипом аватара обурена расистськими, як на її думку, випадами. Критики ж творіння МЗС обурені, що державне відомство геть відкинуло красу притаманну співвітчизницям, згідно загальноприйнятій самоідентифікації. Соцмережами прон...