Три года назад толком не было даже сборки! Сейчас в Киеве делают мечту десантников - БТР-3, - Бірюков (фото)

Радник президента України заявив, що один вироблений для української армії БТР-3 забезпечує роботою 150 підприємств в кооперації, переважна частина з яких - вітчизняні.

БТР-3. Фото:Facebook

Україна налагодила збірку бронетранспортерів БТР-3, поступово заміщуючи всі деталі на вітчизняні аналоги. Про це розповів позаштатний радник президента України Юрій Бірюков в Facebook, передають Патріоти України.

"Много-много разговоров о том, что "война – это дорого". А еще – и их даже больше – разговоров о том, что на войне кто-то там зарабатывает. Киевский БТР-З, да, в Киеве есть завод по производству бронетехники. В Киеве делают мечту десантников – БТР-3. От сварки корпусов (пока только осваивают, большая часть корпусов сейчас с Лозовского кузнечно-механического завода (ЛКМЗ) до финальной сборки", - повідомив він.

Радник президента зазначив, що київський завод отримає "дуже багато сотень мільйонів".

"Но завод – государственный. Так кто зарабатывает на войне? А на заводе больше 1000 человек работают. И получают заработную плату не в конвертах, не оформлены как ФОПки. Зарплата – белая. Показатель средней заработной платы по заводу – 8700 гривен в месяц. Так кто зарабатывает на войне?" - продовжив він.

Бірюков підкреслив, що завод вкладає гроші у власний розвиток, замовляючи українські стапелі для складання корпусів, а також українські унікальні камери для зняття напруги металу.

"Один БТР-3 – это 150 предприятий в кооперации. И абсолютно подавляющая часть из них – наши, украинские. И пушка наша, и пулемет наш, и гранатомет наш. Так кто зарабатывает на войне? Да, хочется, чтобы он был полностью наш, украинский. Чтобы сталь не бельгийская, чтобы двигатель не немецкий, чтобы коробка передач не американская, чтобы кевлар не французский. Но три года назад толком не было даже сборки!" - підсумував він.

Київський бронетанковий завод входить в державний концерн "Укроборонпром". В "Укроборонпром" входять понад 100 підприємств. На сайті концерну зазначено, що на них працюють близько 80 тис. фахівців.

"Укроборонпром" розвивається в рамках стратегії "Український щит", яка передбачає перехід на високотехнологічне виробництво, міжнародні стандарти НАТО і оснащення армії сучасними зразками озброєння. У концерні обіцяли повністю перейти на стандарти Північноатлантичного альянсу до 2020 року.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

В нагороду отримав грамоту: Одеський ексдепутат передав російській ФСО свою колекцію раритетних авто (фото)

середа, 24 квітень 2024, 22:02

Колишній депутат Одеської міської ради передав колекцію раритетних автомобілів на так звану виставку для федеральної служби охорони в столиці країни-агресора Москві, йому оголосили про підозру у пособництві ворогу. Про це повідомила Одеська обласна про...

Небезпека необережних рухів у тумані

середа, 24 квітень 2024, 21:20