Три тренди в АПК: Експерт пояснив, чому іноземці відмовилися скуповувати землю в Україні

За словами заступника міністра, найбільші американські корпорації розглядають Україну як можливість для інвестицій у сервіс АПК.

Ілюстрація:forbes.net.ua

На міжнародному ринку агропромислового комплексу виник новий тренд. Тепер іноземці зацікавлені інвестувати в сервіс сільського господарства України, а не купувати землі. Про це у своєму блозі для сайту Новое время пише перший заступник міністра аграрної політики і продовольства Максим Мартинюк, передають Патріоти України.

"Всупереч поширеному стереотипу, що іноземці тільки і чекають відкриття ринку землі, щоб скупити українські чорноземи дочиста, для великого транснаціонального бізнесу інвестиції безпосередньо в агровиробництво та земельні ресурси – вже пройдений етап," – зазначає Мартинюк.

За словами заступника міністра, найбільші американські корпорації розглядають Україну як можливість для інвестицій у сервіс АПК.

"Цей тренд на Заході вже широко розвинений, а у нас тільки зароджується, що робить цю нішу перспективною для досвідченого інвестора," – уточнив Мартинюк.

Заступник міністра пояснив, що для реалізації цього інтересу потрібен стабільний приріст показників сільського господарства і хороший бізнес-клімат.

А земельна реформа, за словами Мартинюка, навпаки, приверне донорські кошти, міжнародні проекти і технології.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сили оборони просунулися поблизу Часового Яру - ISW

середа, 24 квітень 2024, 5:00

На фронті тривають позиційні бої на більшості напрямків. Сили оборони України нещодавно просунулися поблизу Часового Яру на захід від Бахмута, разом з тим фіксується просування російських окупантів на захід і південний захід від Донецька. Про це повідо...

Сколько нужно ракет ATACMS, чтобы раздолбать российскую ПВО в Крыму - Злий Одесит

середа, 24 квітень 2024, 0:55

В ночь на 17 апреля в районе Джанкоя был нанесен удар по российскому аэродрому, где помимо авиации размещался дивизион ПВО, состоящий из комплексов ЗРС С-400. Результатом удара стало уничтожение четырех пусковых ЗРС С-400; не менее трех РЛС, а именно 9...