"Це не картельна змова, їм просто не вигідно": Донік попередив про "зраду" у армії в травні-червні

Насправді «зради» немає. Точніше вона є, для звичайного піхотинця, який чекав на нову форму, а тепер не отримає її ще місяць-півтора.

Роман Донік. Фото: соцмережі.

Військовий волонтер і блогер Роман Донік на своїй сторінці в Facebook пише про те, що військами пішла гуляти «зрада» про літню форму ЗСУ, якої не буде до кінця травня - початку червня. Нібито з'явилася чутка про телеграму, згідно з якою, особовому складу, потрібно повідомити, що літньої форми або потрібного бійцям другого комплекту, найближчим часом видаватися не буде, передають Патріоти України.

За словами Романа Доніка, насправді «зради» немає. Точніше вона є, для звичайного піхотинця, який чекав на цю форму, а тепер не отримає її ще місяць-півтора, але в глобальному сенсі, проблема в нашій бюрократії і законодавстві. Блогер пише, що всі вже в курсі, що кожен рік укладають нові договори на пошиття форми або пролонгують договори, якщо ціна зберігається, але ціна не зберігається з двох причин. Перша об'єктивна - інфляція. Друга - не можуть швейники гарантувати за торішню ціну, ту якість, яку вимагає центр забезпечення та супроводу.

Крім того, згідно із законом, призначити рекомендовану ціну на тендері не можна просто так. Якщо в минулому році форма коштувала 600 гривень, то стартувати нові торги можна з урахуванням індексу інфляції, тобто приблизно 750 гривень. «За інсайдерською інформацією, швейники в цьому році запланували мінімум 900 гривень. Перші торги, з рекомендованою ціною в 750 гривень, всі швейники проігнорували. Це не картельна змова, їм просто не вигідно, а, може, і картельна, після того, як торги не відбулися через відсутність учасників, можна торги повторювати, підвищуючи рекомендовану вартість, що, власне, і відбувається», - написав волонтер.

Він зазначає, що найсумніше в цій ситуації те, що, наприклад, знаючи ціну при якій швейники згодні працювати - міністр не може цю ціну поставити, тому що, через кілька днів, в приймальні Полторака сидітимуть НАБУ зі списком питань щодо пошуку корупційної складової . «Загалом, як не прикро усвідомлювати, але форми до кінця травня місяця не буде. І так, повністю «зради» не вийде. Для військовослужбовців, які їдуть по ротації на передок, форма в резерві є», - резюмував Роман Донік.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Окупанти почали масово захищати критично важливі об’єкти антидроновими сітками та решітками. У Forbes оцінили ефективність таких заходів від ударів з повітря

понеділок, 29 квітень 2024, 9:40

Окупанти почали застосувати кілька низькотехнологічних нетрадиційних методів протидії українським БпЛА. З цього приводу Forbes наводить експертні висновки доцента кафедри системної інженерії Військової академії США Міттал Вікрам. "Російська оборонно-пр...

Російські загарбники захопили ще один населений пункт на Донеччині, - DeepState (карти)

понеділок, 29 квітень 2024, 9:32

Російські війська захопили Новомихайлівку Донецької області, а також просунулися до Нетайлового, біля Новоолександрівки. Сили оборони, своєю чергою, звільнили острів Нестрига в дельті Дніпра, що розташований на правобережжі та тривалий час залишався сі...