Це ні в тин, ні в ворота, шановна громадо! Чому у зрадників держави не позабирали звання Героя України? - журналіст

З початком війни на Сході частина так званих "героїв України", нагороджених представниками попередньої, особливо, донецької влади, звалила в Росію, частина - в окупований Крим. Чому дотепер немає навіть процедури відкликання нагороди?

Маленький Артемко - син Героя України Андрія Кизила. Фото:Fаcebook

"А тепер про серйозне. На фото Артем Андрійович Кизило - син Героя України (посмертно) Андрія Кизило з батьковою нагородою, яку йому на курточку прищепив сам міністр оборони." Про це пише у своєму Fаcebook журналіст Володимир Рунець, передають Патріоти України, продовжуючи:

Заслужений орден Андрія все життя нагадуватиме малому, хто його батько, і як треба жити по совісті.

А тепер давайте заглибимося в деталі.

За часи незалежності станом на сьогодні Золоті зірки Героя України отримали 174 людини. Це без урахування 259-ти Орденів Держави, які дають некомбатантам.

Найбільшу кількість таких нагород вручив президент Петро Порошенко (що логічно, бо в нас триває перша за новітню історію війна за незалежність). Серед нагороджених Порошенком і генерал-майор Андрій Трохимович Ковальчук, і командувач ВДВ Михайло Забродський, і генерал-майор Ігор Гордійчук, і майор Євген Межевікін (Адам) і багато достойних воїнів. Серед них, на превеликий сором, затесалася і Надя Савченко.

На другому місці з видачі золотих зірок - дідусь Леонід Кучма, на третьому - Віктор Андрійович Ющенко.

40 найвищих державних нагород встиг роздати і втікач Янукович.

Серед нагороджених Януковичем, зокрема, митрополит Київський (московського патріархату) Володимир (не знаю, може, й заслужив), представник Партії регіонів донецький поет Борис Білаш, шахтарі-гірники, працівники ПРИВАТНИХ підприємств, народний депутат від Партії регіонів Борис Дейч та багато інших представників славетної донецької спільноти.

З початком війни на Сході частина героїв України звалила в Росію, частина - в окупований Крим.

От в мене, у зв'язку з цим, кілька запитань:

- Імена цих людей можуть бути поруч з Андрійовим й іншими достойними військовослужбовцями?

- Чому у зрадників України ордени не позабирали?

- Чому немає навіть процедури відкликання нагороди?

- Що заважає її запровадити і прописати законодавчо?

Вважайте мене зрадофілом, або порохоботом, але це ні в тин, ні в ворота, шановна громадо!

П.С. Серед моїх друзів багато народних депутатів та їхніх помічників. Сподіваюся, вони хоча б спробують запропонувати відповідний закон, або з цим проханням звернуться до Президента.

П.С. І досі багатьох коробить, що Віктор Ющенко присвоїв звання Героя України Степану Бандері.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Чеські політики зробили вже кілька заяв, що Україна має отримати таку ж підтримку Заходу, як і Ізраїль, - Голобуцький

вівторок, 16 квітень 2024, 12:40

"Чеські політики зробили вже кілька заяв, що Україна має отримати таку ж підтримку Заходу, як і Ізраїль під час удару Ірану. Міністр з європейських справ Чехії Мартін Дворжак висловив жаль, що повітряний простір України не захищається з тією самою енер...