"Він був позитивним, веселим, завжди посміхався": У Києві відбулася прем'єра документальної стрічки про Василя Сліпака, який загинув за Україну на Донбасі (відео)

На презентації фільму був присутнім і брат загиблого Героя - Орест Сліпак. Він переконаний, що завдяки фільму, ми будемо пам'ятати про героїв, які віддали життя за Україну і продовжують відстоювати незалежність України на Сході держави.

Василь Сліпак. Фото:скрін відео

У столичному кінотеатрі "Україна" презентували документальний фільм "Міф", який розповідає про непросту долю Героя України Василя Сліпака. Чоловік був солістом Паризької національної опери, а потім пішов добровольцем на фронт, де віддав своє життя, захищаючи Україну. Про це повідомляє прес-служба уряду, зазначають Патріоти України.

Режисерами картини стали Леонід Кантер та Іван Ясній, продюсерами - Катерина Мізіна і Олександр Дріз. Стрічку знімали у Львові, Парижі та на місці бойових дій, де воював і загинув Василь Сліпак.

"Архівне відео, спогади побратимів переплітаються з елементами анімації у виконанні Юрія Журавля і поєднують у фільмі два жанри - кіно і концерт", - йдеться в повідомленні.

Режисер фільму Леонід Кантер вважає, що образ Василя Сліпака збирали по всьому світу: «Це історія про дуже щасливе життя - добродушну, життєлюбну і веселу людину, і хоча під час перегляду стрічки на очах стоять сльози - ця історія не трагічна, а героїчна. Коли ти бачиш таку потужну неймовірну історію життя - починаєш замислюватися над своїм і думати про власні цінності".

"Я відчуваю гордість, що в один час зі мною жила така особистість і боролася за такі важливі речі. Тепер він став більш потужною зброєю, ніж сам собі уявляв", - додав він.

На презентації документального фільму був присутнім і брат загиблого Героя - Орест Сліпак. Він переконаний, що завдяки цьому фільму, ми будемо пам'ятати про тих героїв, які віддали життя за Україну і продовжують відстоювати незалежність України на Сході країни.

«Я б дуже хотів, щоб цей фільм став мотивацією для звернення максимальної уваги до тих Героів, які воювали і знаходяться зараз у важкому стані, які потребують допомоги і реабілітації», - каже Орест Сліпак.

Картина «Міф» стала одним з переможців 10-го конкурсного відбору Держкіно. Сума державної фінансової підтримки цього фільму становить 620 тис. грн, при загальній вартості виробництва 1 млн 577 тис. 282 грн. Зйомки стрічки проходили з серпня 2016-го року до квітня 2017-го.

Міністр культури України Євген Нищук подякував авторам фільму за створення цієї стрічки і наголосив на необхідності створення художніми засобами образу сучасного українського героя.

Боєць 1-ї штурмової роти Добровольчого українського корпусу "Правий сектор", волонтер Галина Клемпоуз з позивним "Перлинка", яка воювала разом з Василем Сліпаком, поділилася своїми спогадами про цю світлу, оптимістичну і дуже позитивну людину.

«Він був дуже позитивним і веселим чоловіком, завжди заряджав усіх на посмішки. Були моменти, коли у нас виникали якісь побутові проблеми, я йшла засмучена, а він підходить - кулак до чола і каже - ми думаємо про хороше, посміхайся, і після цього не можна було залишитися байдужим. Крім того, він був надзвичайно скромною людиною, не хотів, щоб його всесвітня слава впливала на відносини з нами і його сприйняття.

Був завжди нарівні з усіма, виконував роботу разом з усіма - потрібно було щось копати, він копав, потрібно було нести - він ніс. А ще, він багато співав, вперше я це почула, коли він чистив кулемет, влаштовував міні-концерти в окопах, виконував традиційні українські пісні і деякі арії з опер і завжди посміхався ... ", - розповіла Галина Клемпоуз

З 8-го лютого стрічка " МІФ" виходить на екрани українських кінотеатрів.

Литва може допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку: Міністр виступив із заявою

четвер, 25 квітень 2024, 16:22

Литва може сприяти Україні в поверненні чоловіків призовного віку. Однак спершу варто дочекатися, як цю процедуру реалізовуватимуть у Польщі. Про це заявив міністр оборони Литви Лаурінас Кащюнас, передають Патріоти України. Очільник литовського оборонн...

Землю накриває триденна магнітна буря: Українцям розповіли, як пережити метеоудар

четвер, 25 квітень 2024, 15:44

У четвер, 25 квітня, Землю накриває магнітна буря. Вона триватиме три дні (до 27 квітня включно) і має стати останньою в цьому місяці. Про це свідчать дані Центру прогнозування космічної погоди Національного управління океанічних та атмосферних дослідж...