У Африці археологи знайшли майже забуте древнє місто велетнів

Воно було побудоване у Х столітті до нашої ери.

Фото: glavnoe.uaКоманда фахівців виявила на сході Ефіопії забуте стародавнє місто Харла, побудоване в Х столітті до нашої ери, всередині якого була знайдена мечеть ХІІ століття. Патріоти України з посиланням на Нескучные новости повідомляють, що колись Харла називалася містом велетнів.

За словами вчених, Харла була регіональним промисловим і ремісничим центром. Ремісники міста спеціалізувалися на виготовленні біжутерії та ювелірних виробів.

"Населення Харли було змішаним і складалося з іноземців і місцевих, які вели торгівлю з іншими країнами регіону Червоного моря, Індійського океану і можливо навіть Аравійської затоки. Виявлені артефакти були привезені в місто з Мадагаскару, Мальдівських островів, з Ємену і Китаю", - заявив професор Тімоті Інсолл з Ексетерського університету в Британії.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Ракети ATACMS більш ефективні, але ця зброя теж не зашкодить: Експерти поділилися думками щодо авіабомб Paveway

четвер, 25 квітень 2024, 21:29

До нового пакету військової допомоги Україні від Великої Британії увійдуть авіабомби з лазерним наведенням Paveway IV. Про це пише Business Insider із посиланням на міністерство оборони країни. Засновник аналітичного центру European Resilience Initiati...

Окупанти на Херсонщині розстріляли колаборантку, але офіційно заявили про "трагічну загибель"

четвер, 25 квітень 2024, 20:52

Російські окупанти на Херсонщині розстріляли колаборантку Любов Тимчак. Про це на своїй сторінці в соцмережі написав журналіст та блогер Денис Казанський, передають Патріоти України. За його словами, російські ЗМІ публікують новину, що жінка “трагічно ...