У НАЗК мають увійти справжні антикорупційні активісти, - Віталій Шабунін

До керівництва Агентства з перевірки декларацій та стилю життя чиновників мають увійти антикорупційні активісти з досвідом та історіями успіху.

Віталій Шабунін. Фото: ua1.com.ua."Таким є наше переконання – команди Центру протидії корупції, та наших партнерів з Автомайдану, Центру ЮЕЙ, Інституту Медіа Права, Центру локального самоврядування, Всеукраїнської ліги правників проти корупції, Центру політико-правових реформ і незалежних експертів – Руслана Рябошапки та Михайла Серебрякова, які публічно підтримали трьох кандидатів – Федіра Веніславського, Романа Маселка та Віктора Чумака", - написав Віталій Шабунін у своєму блозі на Українська правда, передають Патріоти України.

Проти деяких з них уже почалась брудна гра, адже вони не задовольняють та лякають владу своєю принциповістю та незалежністю. Пустити таких людей в керівництво органу, що оцінюватиме статки та спосіб життя чиновників – небезпечно. Ми висловлюємо їм – нашим соратникам по антикорупційному спротиву – свою підтримку та довіру.

Добігає кінця конкурс з обрання п'ятьох членів новоствореного Агентства. Від професійності та морального духу цих людей залежить поява нового відкритого реєстру декларацій чиновників та започаткування системної роботи з перевірки відповідності офіційних статків держслужбовців їхньому способу життя. Уже після 1 квітня 2016 року чиновників, які збрехали у своїх деклараціях, можна буде притягувати до кримінальної відповідальності, що передбачає 2 роки позбавлення волі.

Суспільний запит на чесне, професійне, неупереджене та аполітичне керівництво Агентства з питань запобігання корупції, як і його відповідальність перед громадянами, надзвичайно великі. Ми закликаємо громадськість і ЗМІ приділити максимальну увагу процесу відбору керівництва НАЗК, а членів конкурсної комісіїкеруватися критеріями професійності та практичного досвіду кандидатів, досягнутих результатів їхньої попередньої діяльності та моральних цінностей, що ними сповідуються.

Ми переконані, до керівництва НАЗК повинні прийти відомі у громадському секторі особи, з досвідом та реальними досягненнями у боротьбі з корупцією, які мають мужність кинути виклик корумпованій системі. НАЗК не повинне перетворитися на чергову недієздатну інституцію, яких і так вистачає в нашій державі. Федір Веніславський, Роман Маселко та Віктор Чумак мають реальні та публічні історії успіху у сфері боротьби з корупцією, а також волю змінювати існуючу систему, і, ми упевнені, не будуть пристосовуватися до неї.

Ми висловлюємо свою підтримку цим кандидатам і віримо, що вони можуть створити ядро для появи професійного та дієвого антикорупційного Агентства. Ми закликаємо членів конкурсної комісії з відбору керівництва НАЗК зробити свій вибір з огляду на проголошені вище критерії, неупереджено та самостійно.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 24 квітня. Що українці готували Євсеїв день для збереження здоров'я

середа, 24 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 24 квітня за новим стилем вшановує Саву Стратилата і з ним 70-ти воїнів, преподобного Саву Києво-Печерського та Єлизавету Чудотворницю, а також вшановує пам'ять великого мученика Євсевія Нікомідійського, що поклав життя зарад...

Колись росія жахнеться своїх втрат: "Из сотни бойцов - 10 сбежало, остальные погибли", - полонений загарбник про свій підрозділ та про себе (відео)

середа, 24 квітень 2024, 6:15

Гурянов Євген родом з Курганської області. На війну росіянину порадили піти люди з органів опіки. Пообіцяли сина до інтернату не забирати. Росіянин у полон потрапив випадково. Каже, взагалі йшов до своїх, а знайшов українських бійців. Найбільше на тере...