"У цьому році ситуація почне змінюватися": З'явився оптимістичний прогноз щодо Донбасу

Генерал назвав ряд факторів, які, на його думку, сприяють швидшому розвитку подій щодо повернення окупованих територій.

Генерал Ігор Романенко. Фото:Гордон

Уже в поточному році ситуація на Донбасі може почати змінювати "в бік звільнення". Таку думку Обозревателю висловив екс-заступник начальника Генштабу ЗСУ, генерал-лейтенант запасу Ігор Романенко, передають Патріоти України.

Коментуючи заяву заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Юрія Гримчака про те, що в 2018 році Україна зможе відновити контроль над окупованими територіями Донбасу, генерал зауважив: "Гримчак - представник влади. Але однозначно стверджувати, що територія буде звільнена в 2018 році, я не можу".

У той же час Романенко підкреслив: "Хочу сказати, що ймовірність процесів, які зрушаться з місця в цьому році з цього питання, дуже велика".

Генерал назвав ряд факторів, які, на його думку, сприяють швидшому розвитку подій щодо повернення окупованих територій. По-перше, це "парафія Трампа, Макрона і, можливо, Меркель в результаті виборів в Німеччині", по-друге, "позиція Конгресу США по відношенню до України", по-третє, "позиція і діяльність самої України - як керівництва країни , так і суспільства ". У цьому контексті він зауважив: "У нас народилося нове суспільство - це дуже важливо".

Таким чином, "це дає підстави для оптимістичних прогнозів, що ще в цьому році ситуація почне змінюватися в бік, як мінімум, звільнення Донбасу. Але не більше того. Пророкувати я не збираюся", - заявив генерал.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

ATACMS полетять по Кримському мосту - Тарас Березовець

субота, 27 квітень 2024, 0:30

"Щойно президент США Джо Байден встиг поставити підпис під документом про виділення Україні рекордної за обсягом допомоги - а виявилося, що фахівці з Пентагону вже розгорнули логістику, підготували і розподілили допомогу по складах у Німеччині й Польщі...

Чи це останній пакет допомоги від США? Чому ми маємо працювати з усіма заради України - Марина Данилюк-Ярмолаєва

субота, 27 квітень 2024, 0:15

"Міністр МЗС Дмитро Кулеба визнав, що в України немає плану Б на випадок перемоги Дональда Трампа на виборах президента США. Це досить недалекоглядно, з огляду на те, що колишній президент має упереджені погляди на Україну. А більш ніж половина республ...