"У цивілізованому світі голова ради директорів – особа, яка повинна контролювати правління. Шредер в «Роснефти» уникне таких важких обов’язків", - Портніков

Обов’язок Шредера – задовольняти честолюбство «державних олігархів» і використовувати свої зв’язки на Заході для їхнього подальшого збагачення.

Путін і Шредер. Фото: Novinite.ru.

"Критика співвітчизників і навіть товаришів із Соціал-демократичної партії не завадила колишньому федеральному канцлеру Ґергарду Шредеру обійняти посаду голови ради директорів російської компанії «Роснєфть». Здавалося б, колишній очільник уряду Німеччини вже давно інтегрований в російську систему представницьких органів. Він продовжує зберігати за собою посади голови наглядової ради, комітету акціонерів і ради директорів двох газотранспортних компаній «Газпрому» – Nord Stream AG і Nord Stream 2", - пише оглядач Віталій Портніков у статті для Радіо Свобода, передають Патріоти України, та продовжує:

"Згода Шредера брати участь у будівництві «Північного потоку» теж викликала критику, але не таку жорстку. Хоча б тому, що газопровід, який ще до початку кризи в Україні повинен був значно обмежити можливості української ГТС, сприймався багатьма в Німеччині як питання стратегічної безпеки цієї країни. Саме так пояснював свою готовність очолити компанію сам Шредер.

Із «Роснєфтью» – зовсім інша справа. Це вже напевно не російсько-німецький проект. Це, можна сказати, особистий проект президента Путіна. Мало кому відома за межами Росії державна компанія «прославилася» після того, як поглинула розгромлену силовиками компанію ЮКОС Михайла Ходорковського. В Україні зараз люблять розповідати про «деолігархізацію». Але власність, як правило, відбирають на користь держави, яка стає всесильною і починає контролювати громадян. Так сталося і з ЮКОСом. «Роснєфть» стала однією з найвпливовіших нафтових корпорацій світу. Її голова правління, найближчий соратник Путіна Ігор Сєчін – один із господарів Росії.

Про могутність Сєчіна говорить те, що колишній чекіст через роки після розправи над Ходорковським відправив у відставку і під арешт міністра економіки Росії Олексія Улюкаєва. Нібито в рамках боротьби з корупцією. У Росії антикорупційна активність теж в моді, тільки там головні «антикорупційні активісти» – Путін і Сечін.

Свої «схеми», своя декорація

У господарів Росії – свої «схеми», своя декорація. Присутність іноземця на чолі ради директорів найбільшої компанії путінського клану – частина цієї декорації. У Німеччині деякі вирішили, що заява про призначення Шредера – частина гри Путіна, який таким чином вирішив «покарати» нового лідера німецьких соціал-демократів Мартіна Шульца за антиросійські висловлювання і позбавити його шансу перемогти на виборах. Але ці висновки – як раз свідоцтво повного нерозуміння західними спостерігачами логіки існування російської влади. Путін ухвалює рішення, не звертаючи уваги на якісь там німецькі вибори. Якщо Сєчіну знадобився Шредер на чолі «Роснєфті» – значить, так тому і бути.

У цивілізованому світі голова ради директорів – особа, яка повинна контролювати правління. Шредер в «Роснєфти» уникне таких важких обов’язків. Єдина людина, яка контролює Сечіна – Путін. Обов’язок Шредера – задовольняти честолюбство «державних олігархів» і використовувати свої зв’язки на Заході для їхнього подальшого збагачення.

А ще бути символом морального розкладання окремих представників західної політичної і підприємницької еліти. Але це вже інша історія".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 5 травня. З'їжте сирої цибулі. Кому не можна стригти волосся і нігті,

неділя, 5 травень 2024, 7:05

Православна церква України вшановує пам'ять великомучениці Ірини та ікони Богоматері "Невипивана чаша". За старим стилем у свято сьогодні вшановують євангеліста Луку, одного з 70 апостолів, учня апостола Павла. . 5 травня наші предки займалися посівам...

Нова РЕБ-технологія стане геймченджером на фронті: Українське підприємство обіцяє за місяць показати новітню зброю, проти якої не встоять навіть дрони з ШІ та найновітньою прошивкою

неділя, 5 травень 2024, 6:15

Репортаж видання dev.ua з полігону виробника РЕБ/РЕР систем Kvertus. «Спроможності нашого підприємства — від 5000 засобів щомісяця», — каже Сергій Скорик, комерційний директор підприємства Kvertus. Ці слова звучать під час виступу перед журналістам, як...