У "Тунелі кохання"

Романтичні місця України - найпрекрасніші у світі.

Цей живий, землеродний тунель – зелена казка у поліському лісі. Краса дивна і непереквітна на сонячному краю молодої осені. Під деревами, від селища Клевань (мешкає понад 7,7 тисяч осіб) й однойменної залізничної станції на перегоні Рівне - Ківерці у Рівненському районі Рівненської області, до селища Оржів (тут здрастує без малого чотири тисячі живих душ), де всі часи справно працює наперекір усім економічним і політичним негодам деревопереробний завод, колись давно проклали залізничну колію. Для транспортування готової продукції на "чугунку". Час поміняв паровози на тепловози, а завдання залишилося те ж саме – на 4 км сюди/туди ганяти вагони з вантажем і без, подавати лісову продукцію у широкий світ.

Залізниця пролягла через дрімучий ліс і дикі зарості ожини, ліщини, глоду, грабчаків і вільх та інших цікавих буйних рослин. І тільки регулярні проходи поїзда не дають геть зелено замурувати рух колією. Вже давно так склалося, що тепловози везуть свою поклажу по тінистому тунелю, фактично по-під густим, холоднуватим гіллям, під неповторно зеленими шатами дерев.

Світлина від Olexandr  Gorobets.

Картина ця неймовірно казкова і неповторна. Романтики знайшли, що подібного немає ніде, а гільдія туристичних організацій включила виробничу залізничну тунель, де пробігає за добу лише два/три коротеньких ешелони до числа ста див України, пойменувавши її "Тунелем Кохання". Бо хто ж окрім закоханих піде по шпалах під гілясті сутінки навіть сонячної днини, не кажучи вже про надвечірок і ніч. А молодих людей оглянути цей ідеалістичний і мрійливий закуток лісового краю збирається часто і густо. А тепер сюди навідуються і закордонні туристи...

Світлина від Olexandr  Gorobets.

Кілька років тому у ці краї навіть забрів відомий японський режисер Акійоші Імазакі зі своєю знімальною групою. 2014 року на екрани країни висхідного Сонця вийшов навіть вельми цікавий і мальовничий кінофільм «Клевань. Тунель Кохання». Розумієте, яку це принесло славу і скромному тамтешньому тепловозику під тінистим гіллям, який регулярно зрізає нарости молодого пагіння на деревах і кущах, і всьому, що утворює живу тунель у цій лісовій оазисі.

Світлина від Olexandr  Gorobets.

Я теж начебто побував там першого вересневого понеділка. Після того, як туди завітали дочка Тетяна і зять Тарас. Нам з дружиною вони скинули на Вайбер світлини, з яких можна помилуватися красою неповторного "Тунелю Кохання", котрого не минають люди-романтики, які подорожують Рівненщиною. Можете оцінити з поданих нижче фото.

Завжди уважна до всього наша Таня, скинула згодом і ще один знімок. До нього був такий простенький припис: «Це справді оригінальне і дивне місце з позиції почуттів до ближнього. Справжній "Тунель Кохання", де чуєш биття серця друга. Гуляючи тут, ми з Тарасом, даруйте, за відвертість, зустріли окрім гурту, здається, китайців ще й виводок… собак. Вони, здається, також були на казковій і романтичній прогулянці. Одна з них натхненно облизувала іншу. А та, під чарами блаженства любові зупинилася, присіла, і закотила очі, аж пащу відкрила від задоволення. Таку сцену навряд чи ще де побачиш… Сказано ж, неповторний "Тунель Кохання"… Блаженне місце...»

Світлина від Olexandr  Gorobets.

Опублікував: Олександр Горобець
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Місцевим Соловйов вже порадив "не нити": Російські літаки "скинули" на Бєлгородську область понад 10 авіабомб ФАБ-500

п’ятниця, 29 березень 2024, 12:12

У Бєлгородській області знову неспокійно – російські літаки "скинули" на населені пункти понад десять авіабомб ФАБ-500. Про це повідомляють у Telegram-каналі "Astra", передають Патріоти України. Так, одну з авіабомб ФАБ-500 виявили у районі села Бессон...