Удар в спину, але не звідти: Казахстан і Білорусь "кинули" Путіна

Справжній "удар у спину" Росія ще отримає. Від своїх васалів, що входять до блоку ОДКБ.

Назарбаєв, Лукашенко і Путін. Ілюстрація:www.rbc.ru

Після того, як турецькі ВПС збили російський літак Су-24, НАТО пообіцяло Анкарі свою повну підтримку, тоді як союзники Кремля по військовому блоку ОДКБ ніяк не відреагували на "удар в спину" президенту РФ Володимиру Путіну. Про це пише журналіст Віталій Портніков на сайті Еспресо TV, зазначають Патріоти України.

Після знищення російського бомбардувальника уряд Туреччини звернувся до союзників по НАТО - і отримав повну підтримку своїх дій по захисту власного повітряного простору.

Джерела в Москві стверджують, що саме це - а зовсім не знищення літака - і розлютило Володимира Путіна. Російський президент ніби в перший раз зрозумів, що Туреччина - ніякий не союзник Росії.

Вона - союзник цивілізованого світу. Але цікаво те, що сама Росія навіть і не подумала звертатися за підтримкою до своїх союзників по ОДКБ, а ті й не подумали її висловлювати.

Якщо ми захочемо дізнатися, якою виявилася реакція союзників Росії на те, що Путін обурено називає "ударом у спину", то побачимо - ніякої. Хіба що висловлення жалю з приводу того, що такий "інцидент" стався.

Російські пропагандисти змушені нишпорити по твіттерах казахстанських або білоруських чиновників, щоб побачити слова підтримки. І теж - практично нічого не знаходять.

Олександр Лукашенко, щоб не сказати зайвого, взагалі відмовився від приїзду до Москви і переговорів з Володимиром Путіним. Російські пропагандисти обурюються: що ж це за союзники такі?

А це - не союзники. Росії не потрібні ніякі союзники. Це - колонії. Тобто держави без очевидного суверенітету. Білорусь залежить від російських дотацій. Казахстан боїться потенційної російської агресії та пропаганди серед російського населення.

Киргизія залежить від російської допомоги і боїться генерування нестабільності. Економіка Таджикистану залежить від рабської праці мігрантів. Які союзники? У чому полягає союз?

У підтримці диктаторів? Але навіть диктатори цінують власну свободу. Тому їхня найбільша мрія - щоб метрополія ослабла. Щоб вона завалилася.

Щоб більше не потрібно було від неї залежати - а її можна було тільки використовувати. Нехай Путін не сумнівається: цього хочуть і Лукашенко, і Назарбаєв, і Рахмон, і Атамбаєв.

Якщо навіть в Єревані - столиці країни, кордон якої з Туреччиною перекритий і дипломатичних відносин немає - не поспішають виступати із засудженням дій Анкари, то чого вимагати від Мінська й Астани?

Знищення російського літака в небі над Туреччиною - це ще не "удар у спину" просто тому що Туреччина - не союзник Росії. Справжній "удар у спину" Росія ще отримає. Від Казахстану, Білорусі та інших своїх васалів.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Після провалу на диво вчасно завітала Смерть: Колишній російський військовий і його дружина-киянка організовували в Європі диверсії під керівництвом ГРУ - The Insider

вівторок, 30 квітень 2024, 9:32

Колишній російський військовий Микола Шапошников і його дружина Олена, родом з Києва, допомагали Головному розвідувальному управлінню Росії організовувати диверсії в Європі, ділиться даними розслідування The Insider . Шапошникови - громадяни Чехії, я...

Останній аргумент недоімперії: Росіяни штурмують Часів Яр танками-"сараями"

вівторок, 30 квітень 2024, 9:23

Російські загарбники під час спроб штурмувати позиції українських воїнів, використовують танки та БМП з "сараями" - навареними зверху металевими конструкціями. Про це повідомив український військовий кореспондент Андрій Цаплієнко на своєму Telegram-кан...