Українські домогосподарства інвестували у сонячну енергетику мільйони

Більше 1600 українських родин встановили обладнання для використання сонячної енергії, разом інвестувавши у цю галузь 22 млн євро.

Про це розповів голова Держенергоефективності Сергій Савчук, передають Патріоти України з посиланням на прес-службу Кабміну.

За його словами, за останні 3 роки в українські проекти «чистої» енергетики інвестовано близько 700 млн євро. Майже 300 млн євро спрямовано на виробництва «зеленої» електроенергії, ще майже 400 млн євро – на генерацію тепла з відновлюваних джерел енергії.

«Після удосконалення «зеленого» тарифу у 2015 році запрацював ще один напрям – встановлення сонячних панелей потужністю до 30 кВт. Якщо на кінець II кварталу 2015 року таких родин було лише 94, то сьогодні вже більше 1600. За нашими оцінками, ці домогосподарства інвестували у сонячні панелі 22 млн євро», - сказав він.

Савчук також зазначив ті законодавчі ініціативи, які стимулюватимуть інвесторів вкладати кошти у проекти з відновлюваної енергетики. Це і можливість укладати довгострокові договори купівлі-продажу «чистої» електроенергії, і стимулюючий тариф на тепло «не з газу», і нова ініціатива про полегшення доступу до мереж виробникам «зеленої» електроенергії, йдеться у повідомленні.

«Участь банків у фінансуванні таких проектів вкрай важлива, адже безпосередньо впливає і на економіку країни. Красномовний приклад – 4,5 млрд грн. взятих населенням «теплих кредитів». Це кошти, які зайшли у ринок виробництва та використання енергоефективних матеріалів та обладнання», - підкреслив Савчук.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росія не спромоглася скористатись "вікном можливостей" для прориву: Перший транш допомоги США з 61-мільярдного пакету вже вплинув на ситуацію на фронті, - Дикий

неділя, 28 квітень 2024, 2:35

Перші партії поставок з мільярдного траншу 61-мільярдного пакету допомоги США юридично дооформленої у вівторок, 23 квітня, згідно обіцянок американців, вже перетинають кордон України. Хоча допомога фвзично ще не надійшла, Україна змогла збільшити норми...

У окупантів знов вибухова нічка. - "Еб*ть нас еб*шат": Повідомляють про чергові удари ATACMS по військовим об'єктам в Джанкої, Брянськ атакують БПЛА (відео)

неділя, 28 квітень 2024, 1:45

У ніч проти неділі, 28 квітня, у Джанкої та у Джанкойському районі окупованого Криму пролунав потужний вибух. Про це повідомляє Telegram-канал Кримський вітер, а також Мапа повітряних тривог. . "У Джанкої та Джанкойському районі чули потужний вибух", ...