Бізнес по-українськи: Поки Ілон Маск тільки наважується, закарпатець вже вибудував дах-електростанцію (відео)

Мешканець селища у Хустському районі на даху свого будинку встановив сонячні батареї, які дозволять йому не тільки заощадити кошти, як споживачеві, а ще й продати електроенергію по так званому, наразі діючому, зеленому тарифу.

Скрін відео

Сонце, як джерело енергії, використовують на Хустщині. Зокрема у Нижньому Селищі один із місцевих жителів нещодавно почав перетворювати сонячну енергію на електричну. Про це пише Закарпатський кореспондент, передають Патріоти України.

Місцеві перейшли "від слів до справ": і пан Михайло на даху свого будинку встановив сонячні батареї, а відтак створив власну міні – електростанцію. Вона дозволить йому не тільки заощадити кошти, як споживачеві, а ще й продати електроенергію по так званому, наразі діючому, зеленому тарифу.

До слова, наразі кожна приватна особа може встановити у себе вдома мінімум 10-ти кіловатну, або максимум 30-ти кіловатну електростанцію. Це не вважається промисловим виробництвом. Так можна виробляти електроенергію за допомогою сонця задля власної вигоди. Скільки вдасться зекономити і яким буде заробіток - поки підрахувати чоловік не береться.

Це покаже час, тим більше він перший на селі, який взявся за цю справу. Якщо говорити про сам механізм – як сонячна енергія перетворюється на електричну – то, батареї на крівлі приймають енергію сонця, потім постійний струм через інвектори (їх у пана Михайла три) переробляється на змінний струм у 50 герц. Тож, далі буде, адже це напряму пов’язано із стратегічним плануванням розвитку громади і села зокрема.

Як повідомлялося раніше, компанія Ілона Маска Тесла починає приймати замовлення на сонячну черепицю Solar Roof.

Хто б сумнівався: Міжнародні експерти знайшли порушення в справі Коломойського

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:27

У справі бізнесмена Ігоря Коломойського, який знаходиться під вартою за підозрою у заволодінні коштами «Приватбанку», є порушення одразу трьох статей Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). Такого висновку дійшли експерти моніторингової місії IAC ...

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...