Унікальна операція: Українськи хірурги витягли з шиї чоловіка тріску завдовжки у 25 сантиметрів (відео)

​Хірурги Інституту хірургії і трансплантології ім. Шалімова дістали з шиї пацієнта здоровенну дерев'яну тріску, яка пробула в тілі чоловіка два місяці.

Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на ТСН.

Заноза засіла в міліметрі від сонної артерії, тому її вилучення було по-справжньому ювелірною роботою.

Зазначається, що лікарі вже називають пацієнта Сергія Рубцова ходячим чудом української медицини. На зйомках з операційної, які робили з навчальною метою для майбутніх хірургів, чутно, як один із медиків реагує на витягнений з тіла чоловіка предмет: "Йо-пе-ре-се-те".

Операцію проводили відразу п'ять фахівців і тривала вона півтори години. З шиї чоловіка, крім величезного шматка деревини, витягли ще з десяток дрібних осколків.

Лікарі зізнаються, що за свою кар'єру такого ще не бачили - тим більше, що ні одна заноза не зачепила ні судин, ні трахеї, ні нервів.

"До сонної артерії вона не дістала буквально міліметр-два, як раз поперек між хребтом і стравоходом. Складність операції у тому, що навіть діставати дуже ризиковано, тому що можна травмувати ці структури. Завдяки тому, що ми знаходимося у багатопрофільному закладі, це можливо - були задіяні всі фахівці", - пояснив хірург Андрій Ратушнюк.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

МП в Україні на чолі з митрополитом Онуфрієм нагадує особу, яка страждає від домашнього насильства, але не здатна порвати з насильником, - Євстратій Зоря

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:30

"Також впливає матеріальна залежність – відсутність власного житла, власних зовнішніх контактів, осіб, на чию допомогу можна розраховувати. Зрештою, впливає звичайний страх, що «все буде лише гірше». Структура МП в Україні на чолі з митрополитом Онуфрі...

Апетити всяких Аль-Каїд та ІДІЛ обмежуються банками, автобусами, церквами та концертними залами. Росія ж знищує цілі міста разом з їхнім населенням, - Невзоров

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:15

"ІДІЛ – винятково мерзенна організація. Але поводиться вона набагато делікатніше і скромніше, ніж росія. Саме РФ зараз претендує на місце примадонни світового тероризму", - пише російський публіцист Олександр Невзоров у своєму Телеграм-каналі, передают...