В Ізраїлі археологи почали пошуки найбільшої біблійної святині

​Вчені почали розкопки двох древніх міст Шило і Кір'ят-Єаріму, розташованих на території Ізраїлю.

Як говориться у Біблії, саме там зберігався Ковчег до того, як його перевезли до Єрусалиму, повідомляють Патріоти України з посиланням на директора археологічних робіт доктора Скотта Стріплінга.

Під час розкопок у Шило було виявлено безліч кісток тварин, що може свідчити про те, що у даному місці розташовувався храм для зберігання Ковчега, де відбувалися жертвоприношення. Оскільки у священному писанні чітко прописані види і вік тварин, придатних для приношення у жертв, то вчені мають намір порівняти знайдені там останки з древнім описом.

За біблійними переказами, Ковчег знаходився у Шило на протязі 369 років. Під час боїв з филистимлянами у XI столітті до н. е. реліквія була втрачена. Через дурні знамення филистимляни повернули Ковчег іудеям, і він ще 20 років зберігався у Кір'ят-Єарімі поки, як вважається, цар Давид не вирішив перевезти його у Єрусалим. Однак вчені вважають, що насправді Ковчег перевезли на 300 років пізніше і зробив це шістнадцятий цар Іудеї, Йосип, який прагнув сконцентрувати культурне і політичне життя у одному центрі.

Ковчег, згідно з переказами, був побудований для зберігання Скрижалей Завіту, які Мойсей отримав на горі Синай. Вважалося, що він приносив удачу на поле бою, тому його використовували як зброю під час воєн. Його ширина становила приблизно 70 см, довжина - 115-120 см, висота близько 70 см. Він був зроблений з дерева пустельної акації і з усіх боків обшитий золотом.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Росіяни намагаються зайти на наші позиції": Офіцер ЗСУ - про ситуацію на напрямку Красногорівка - Нетайлове (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 20:00

Офіцер 59-ї Окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка Сергій Цехоцький зазначив, що наразі противник не використовує техніку, намагаючись просуватися малими групами, передають Патріоти України. "Наша бригада виконує завдання на ділянці Красного...

Не тільки залякування: Чому росіяни били по харківській телевежі

вівторок, 23 квітень 2024, 19:15

Удар по харківській телевежі мав, окрім практичного, ще й глибоке символічне значення. Росіяни таким чином продовжують кампанію психологічного тиску на жителів міста, зазначають Патріоти України. Окупанти намагалися вразити харківську телевізійну вежу ...