"У Канаді в місцях колись масового поселення українців церкви... спалюють", - журналіст

Нам треба бути готовими, що вже зовсім скоро буде маса храмів усіх конфесій без громад і без спроможності їх утримувати.

У Канаді палять церкви. Ілюстрація: соцмережі.

"Навздогін до дискусії про львівський католицький храм, який використовують як органний зал, і де проводили заняття з йоги. Тут є кілька шарів", - пише журналіст Вахтанг Кіпіані на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Перший – держава має повертати власність релігійним громадам, якщо вони претендують на неї. Другий – громада має виконати певні умови для цього повернення, бути спроможною утримувати споруду та, приміром, не демонтовувати орган, який є в конкретному храмі.

Третій – йога в храмі – це не наше ноу-хау. Особисто бачив у Каліфорнії, в церкві в кампусі Стенфордського університету приготування до занять, коли дівчата з килимками йшли до церкви, а священик усіх настійливо закликав покинути храм, бо оренда понад усе.

Четвертий – нам треба бути готовими, що вже зовсім скоро буде маса храмів усіх конфесій без громад і без спроможності їх утримувати. Це ми бачимо в Європі; тоді церкви продають під приватні будинки, гостели, готелі й навіть нічні клуби. Бо храмів багато, а реальних, не декларованих віруючих мало. І, життя показує, буде ще менше.

І п'яте – в Канаді в місцях колись масового поселення українців церкви... спалюють. Нема людей, кому туди ходити, і власники ділянок не хочуть, щоб порожні 365 днів на рік храми приваблювали піроманів чи яких-небудь сатаністів. Й офіційно віддають вогню частину історії та духовного життя. Це не може подобатись, але й виходу іншого нема. Висновок – зберігаймо спокій і не сварімося. Бо є речі, які ми не здатні змінити".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...