В мережі сміються про зайвохромосомність: Генетики встановили родинні зв'язки у 83% росіян

Генетики встановили спорідненість, вивчивши ДНК понад 1,8 тисяч осіб по всій Росії.

Медико-генетичний центр Genotek провів широке дослідження, взявши зразки ДНК у 1848 чоловік у віці від 20 до 45 років, які проживають в Москві, Санкт-Петербурзі і ряді великих міст Росії, встановивши, що у 83% людей, які пройшли тест, є як мінімум один дальній родич, повідомляють Патріоти України.

У дослідження потрапили люди, які мешкають не лише в Москві і Петербурзі, але і жителі Сочі, Краснодара, Ростова-на-Дону, Владивостока, Новосибірська, Сімферополя, а також Києва. Серед них був проведений тест «Генеалогія», який визначає спорідненість по батьківській і материнській лініях, а також встановлює етнічну приналежність.

Серед усіх досліджених було знайдено 1299 родинних зв'язків від п'ятого до десятого покоління, 549 відносилися до четвертого покоління, 39 і 27 - третього і другого поколінь відповідно.

- Ми прийшли до висновків, що у восьми випадках з десяти можна виявити генетичні зв'язки від першого до десятого покоління. Особисто я знайшов двох родичів, про яких не знав раніше, і зараз встановлюю з ними контакт, - сказав генеральний директор Genotek Валерій Іллінський.

Він зазначив також, що шанси знайти родичів у своєму місті чи в іншій частині країни приблизно рівні. При цьому, за такими тестами звертаються найчастіше громадяни, які нічого не знають про свою сім'ю. Іллінський пояснив, що подібна ситуація є характерною для Росії, так як після Великої Вітчизняної війни багато дітей були сиротами і виховувалися в дитбудинках, були знищені архіви і пошук родичів тепер стає все важчим.

Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

ЗС РФ формують ударний кулак для наступу на Харків: В ISW розповіли деталі операції

понеділок, 6 травень 2024, 9:14

Наступ на Харків чи Суми зможе відтягнути українських військових з інших критичніших ділянок фронту. Ворог посилив авіаційні, ракетні та удари дронами по українських північно-східних прикордонних регіонах, зауважили аналітики ISW. За словами українсько...

Народні прикмети на 6 травня: Не мочіть ноги в росі

понеділок, 6 травень 2024, 7:05

Православна церква України 6 травня за новим стилем вшановує пам'ять праведного Йова Багатостраждального, мучеників Парфенія та Калімаха. За старим стилем сьогодні вшановують Георгія Побідоносця, відзначають День ангела Юрія, Георгія та Єгора - всі ці ...