"Важливий етап": Волонтера Яну Зінкевич перевели у реабілітаційний центр

Дівчина зізналася, що процес одужання йде не так швидко, як вона б цього бажала, але певний прогрес вже є. Адже пост у соцмережі вона змогла написати самостійно.

Яна Зінкевич. Фото: соцмережі.

5 грудня минулого року волонтер і медик Яна Зінкевич потрапила у страшну аварію. Авто батальйону "Госпітальєрів", у якому їхала Яна, на слизькому асфальті злетіло з траси та декілька разів перевернулось. Яну Зінкевич викинуло з машини. У вкрай тяжкому стані волонтер була доправлена до Дніпропетровської обласної клінічної лікарні імені Мечникова, потім її перевезли до клініки у Їзраїлі. Минув місяць з початку лікування і Яна Зінкевич ділиться своїми успіхами у лікуванні. Про свій стан Яна написала у соцмережі Facebook, передають Патріоти України.

Сьогодні пройшов місяць з часу аварії. Аварії, яка розділила моє життя на до і після. Навіть війна за 2 роки не змогла цього зробити. За цей місяць я не лише пригадала та побачила усе своє попереднє життя, а й повністю переосмислила його. Останні два роки я жила у темпі 24 години на добу - робота, і цього мені було навіть недостатньо. Я не мала часу достатньо аналізувати та розуміти, що як та чому відбувається. Нині - зрозуміла багатьох людей та їхню позицію, побачила свої помилки та помилки і брехню інших. Нажаль не усе можна зрозуміти одразу.

Побачила що я не сама, відчула підтримку не лише приближених до мене людей, а й сотень інших, яких я навіть не знаю, але які вірять у мене і у те що я роблю. Може зараз я скажу досить дивну річ, але мабуть так мало статись. Я не мала вижити, але чомусь вижила.

І те що сталось неможливо пояснити. Втрата смертельного об'єму крові - 2.5 л, травматичний та геморологічний шок, спинальний шок, гемопневмоторекс, шокові легені (+ пневмонія), зламані ключиця, 7 ребер та хребет, 40 хв на холодній землі на узбіччі та 40 хв транспортації до лікарні - травми та показники несумісні з життям, ніхто з присутніх лікарні ім. Мечникова та професорів, що приїжджали потім не бачили таких травм на живій людині.

Перших декілька днів я була наче в тумані та у повному відчаї, але прийшовши трохи у себе я побачила вашу шалену підтримку, і саме вона мене супроводжувала на операцію в Ізраіль, а потім знову у реанімацію та усі подальші відділення. За цей час я не раз падала духом, не раз думала що усе - це кінець, сил далі немає...

Страшенний та неймовірний біль, що супроводжувала мене щодня, щогодини, щохвилини. Постійний БІЛЬ. Я не могла дихати, розмовляти, рухатись, повертатись, думати.. Щосекунди була боротьба з собою. Зняття зі знеболюючих, ломка (не думала, що я хоч колись це відчую - я яросний противник наркотичних речовин), після 13-денного перебування на морфіні ця доля мене також спіткала. І коли на 2 день після операції мене від нього відключили я була шокована. Усе що відбувалось далі схоже на страшний сон, котрий не порівняти ні з чим.

Сьогодні ситуація інша. Всього за три тижні після операції я заново навчилась сидіти (це набагато тяжче ніж здається), почала самостійно рухатись, повертатись, сама почала чистити собі зуби та вмиватись (хоч ще поки і у ліжку), самостійно їм сидячи ( а сьогодні навіть вперше їла за звичайним столом у їдальні) та почала займатись з фізіотерапевтами.

А сьогодні мене перевели у реабілітаційний центр - новий корпус, персонал, правила, заняття, палата. Новий ЕТАП. І цей етап найважливіший. І я до нього дійшла. Завдяки вам, незважаючи ні на що. Зараз ніхто не дає ніяких гарантій чи прогнозів. Незрозуміло чи я назавжди залишусь у візочку чи зможу ходити хоча би з милицями або й взагалі без них. Хоча уже ясно що відновлення функцій не є швидким і що при поверненні на Украіну мені доведеться дуже багато над собою працювати, хоча я вже буду займатися своєю основною діяльністю - Госпітальєри (зараз це доводиться робити у віддаленому режимі).

Зараз уже підбираю візочок та спец. пристосування на перший час, і завдяки вашій допомозі маю змогу це оплатити, я маю шанс на поступове відновлення. Цей текст дався мені дуже тяжко ( настільки, що я не встигла дописати його вчасно та виставити 5 числа, коли був рівно місяць).

Я думаю це все сталось не випадково. Зараз будучи, в одному з найкращих реабілітаційних центрів в світі я черпаю неймовірний досвід у тій сфері, що не розвинена в Україні,але надзвичайно потрібна їй. Лише людина що пережила це від початку до кінця може повністю усе розуміти та знати. Тепер я маю мрію. Створити такий центр в Україні (наскільки зможу). Розумію усі, складнощі та перешкоди але пробувати завжди варто. Але кому як не мені, з усім пережитим та з усім отриманим досвідом це пробувати))

На кінець, хочу подякувати усім за підтримку та віру у мене та надіюсь, що ви і надалі супроводжуватимете мене на моєму шляху. Без вас - я ніщо. Якщо ви бажаєте допомогти мені або батальйону Госпітальєри ви можете скористатись даними реквізитами.

Приватбанк :Зінкевич Яна Вадимівна
Гривня 5168 7556 0072 2611
Долари 5168 7572 7664 1950
Євро 4149 4978 2041 3195
Paypal: lanabuglak@hotmail.com

Центральний офіційний волонтер та координатор волонтерської допомоги -https://www.facebook.com/profile.php... - Татьяна Мороз. (її особистий номер - +38067 496 41 97 та номер карти Приватбанк: 5168 7423 1313 4227, Мороз Тетяна).

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Тіньовий" флот РФ, що живить війну проти України, вийшов з-під контролю, - ЗМІ

неділя, 5 травень 2024, 15:56

Рішення Заходу встановити граничну ціну на нафту змусило Росію збільшити тіньовий флот. Ці танкери перевозять російську нафту у великих кількостях у такі країни, як Китай, Індія та Іран, за вищими цінами, нагадують Патріоти України. Видання The Тelegra...

Джонсона не можна карати за те, що він вчинив правильно: Демократ заступився за спікера-республіканця, якого хочуть усунути з посади

неділя, 5 травень 2024, 15:34

Конгресмен від Демократичної партії Джеррі Надлер заявив, що Майка Джонсона не слід лишати посади спікера, караючи його за те, що він "вчинив правильно". Про це повідомляє The Hill, передають Патріоти України. За його словами, демократи мають рацію, ря...