Відроджена дружба Ердогана і Путіна була зовсім нетривалою - журналіст

Турецька авіація почала масовані бомбардування сирійських курдів. У відповідь на це Росія і Сирія пообіцяли збивати турецькі бойові літаки, якщо ті продовжать порушувати повітряний простір Сирії.

Путін та Ердоган. Фото:svopi.ru

Авіація Туреччини починає масовані бомбардування позицій сирійських курдів. Сирія разом з Росією дуже войовничо відреагували на дії Анкари. Про це в блозі на сайті Новое время пише Іван Яковина, передають Патріоти України.

"Турецька авіація почала масовані бомбардування сирійських курдів, які мають намір з'єднати два своїх анклави в північній частині провінції Алеппо. У відповідь на це Росія і Сирія пообіцяли збивати турецькі бойові літаки, якщо ті продовжать порушувати повітряний простір Сирії. Сергій Лавров заявив, що для знищення порушників будуть використані «усі доступні способи». Схоже, щойно відродженій дружбі Ердогана і Путіна знову може настати кінець.

Турки і підконтрольні їм повстанці, щоправда, поки не збираються відмовлятися від наміру зломити курдський опір і пробитися до Алеппо. Більше того, сьогодні союзні Анкарі повстанці заявили, що збираються не тільки розбити курдів, але і «взяти в облогу обложників Алеппо», тобто – урядову армію.

Це вже загроза прямого наземного зіткнення турецької і сирійської армії. В умовах такого зіткнення турецька авіація почне бомбити сирійські війська, а російські ВПС – бомбити турків, які наступають, та їхніх союзників.

Це вже загрожує війною між РФ і НАТО. Дивлячись на все це, в Анкару терміново вилетів міністр оборони США Еш Картер. Мабуть, він спробує заспокоїти ситуацію, оскільки Бараку Обамі зовсім не потрібна війна проти Росії під завісу його президентської каденції.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Про вороже угрупування військ "Север"... - Костянтин Машовець

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:14

На рахунок " гіпотетичного прориву противника у Харків" . Сьогодні, поговоремо про РОЗПОДІЛ тих сил й засобів УВ "Север", які - або вже є у розпорядженні його командування, або надійдуть туди протягом найближчого часу... Як відомо, війська (сили) цьог...

Російські спецпризначенці самі забезпечили зброєю вбивць своїх співгромадян: Нападники на "Крокус Сіті Хол" стріляли по публіці із новітніх автоматів, - ЗМІ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:15

Нападники на підмосковний "Крокус Сіті Холл" стріляли по людях із нових штатних автоматів Збройних сил РФ. Про це йдеться у матеріалі видання "Важные истории". "Автомат АК-74, з якого нападники розстрілювали людей у «Крокусі» під Москвою, експортувався...