Вона працює: Аграрна партія зібрала мільйон підписів проти ринку землі

По всій Україні уже зібрано понад мільйон підписів проти необдуманого впровадження ринку землі, яке в сьогоднішніх умовах становить небезпеку для держави.

Фото: АПУ

Про це у своєму блозі повідомив лідер Аграрної партії Віталій Скоцик, повідомляють Патріоти України.

"Абсолютна більшість опитаних - понад 90% - рішуче виступають проти розпродажу головного національного багатства, який у нинішніх умовах підірве роботу аграрної галузі і дестабілізує країну. Таку єдність українці демонстрували тільки під час референдуму про Незалежність у грудні 1991 року", - вважає Віталій Скоцик.

Окрім самого збору підписів, активісти проводять по всій країні автопробіги проти продажу землі, пікетують обласні управління Держземгеокадастру та запустили у соцмережах флешмоб із хештегом #НеДамоВкрастиЗемлю і фотографіями та відео з таким же гаслом.

"Коли ми кілька тижнів тому розпочинали Всеукраїнський збір підписів "Не дамо вкрасти землю!", то мали достатньо приводів для хвилювання. Адже коштів на велику промокампанію у аграріїв нема, як і власних телеканалів, які б постійно розказували людям про небезпеку ринку землі в нинішніх умовах. Але хід акції показав, що більшості українців нічого пояснювати не треба: вони прекрасно розуміють, що, розбазаривши землю, держава не вистоїть, і готові зупинити земельну аферу. Причому і селяни, і мешканці міст однаково активно долучилися до збору підписів", - пише Віталій Скоцик.

7 червня аграрії обіцяють принести зібрані підписи під стіни Верховної Ради, де буде відбуватись акція протесту проти "дикого" ринку землі. "Чи чує влада український народ? Безумовно. Інша річ – чи готова вона змінюватися і міняти свою політику. Це стане зрозуміло зовсім скоро, адже парламент має незабаром розглядати недолугий урядовий законопроект про обіг землі сільськогосподарського призначення. 7 червня під Верховною

Радою проводимо всеукраїнський страйк проти непродуманого продажу землі і за ґрунтовну земельну реформу. Нагадаємо депутатам про волю народу. Боротьба триває", - зазначає Віталій Скоцик.

Нагадаємо, підписуючи останній Меморандум з МВФ, українська влада взяла зобов'язання вже до кінця травня цього ороку ухвалити закон про обіг земель, що відкриє шлях до продажу землі сільськогосподарського призначення з 2018 року. Аграрії заявили, що поспішне впровадження ринку землі призведе до непоправних втрат і розпочали Всеукраїнський збір підписів "Не дамо вкрасти землю!". Аграрії заявляють, що виступають не за безкінечне продовження мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення, а за грамотну земельну реформу.

Ще минулого року Аграрна партія зібрала провідних експертів, які розробили стратегію земельної реформи. Ці напрацювання було обговорено під час земельних форумів з представниками усіх регіонів України за участі фермерів, місцевих громад, науковців. Разом з фахівцями було сформовано бачення 16 напрямків реформи, які тепер слід реалізувати в законодавчих актах.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

На цьому тижні ми могли спостерігати одну з найкрасивіших пожеж у ворога, - Тарас Загородній

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:30

"Фраза-мем «Мені подобається, як воно горить», за останній рік для українців набула нового змісту. Дивишся ранком відео з Росії – і справді подобається, і дійсно красиво горить!" - пише політолог та економіст Тарас Загородній на своїй сторінці у соцмер...

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо", - Ян Валетов

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:15

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо. Хотели этого нам? Делали? Откушайте, недорогие соседи! Не обессудьте! Пять-шесть российских европейских областей - это несколько миллионов человек, к которым в...