"Вимагаю вжити заходів по лінії СБУ та МЗС України з метою недопущення проведення в Італії антиукраїнських акцій", - Снєгирьов

Сам факт проведення подібних акцій буде використаний російськими спецслужбами в якості інформаційного привіду для створення негативного іміджу України як всередині самої Італії, так і за її межами.

Елеонора Форенца. Фото: ЕРА.

"17 вересня 2014 року італійський євродепутат Джанлука Бонанно на слуханні в парламенті питання щодо ратифікації угоди про асоціацію України з ЄС, з'явився в провокаційній майці з написом "Ні санкціям проти Росії". Ініціатором протесту групи італійських депутатів стала культурна асоціація "Ломбардія-Росія", - пише активіст Дмитро Снєгирьов у своєму блозі на сайті Обозреватель, передають Патріоти України, та продовжує:

"4 травня 2015 року, за вказівкою Данте Каттанео - мера італійського містечка Черіана Лагетто, було встановлено скандальний монумент "Мученикам Одеси". Каттанео є членом партії "Ліга Півночі".

24 листопада 2015 року в окупованому Донецьку без узгодження з українською стороною перебувала з візитом група італійських політиків. Під час візиту члени делегації мали низку зустрічей з ватажками бойовиків так званої "ДНР".

Склад італійської делегації:

Гуалтьеро Мацці, заступник президента провінції Верона, керівник партії "Ліга Півночі"; Віто Коменчіні, національний координатор "Руху молодих паданцев Венето", радник мерії Верони, член правління "Комітету Незалежної Венеції; Палмаріно Дзокателлі (Palmarino Zoccatelli),президент "Комітету Незалежної Венето", віце-президент Культурної асоціації "Венето-Росія", національний секретар Вільної профспілки; Едоардо Рубіні, президент культурної Асоціації "Європа області Венето, заступник Президента "Комітету незалежного Венето" та Елізео Бертолазо, аналітик з геополітики в Інституті Вищих Геополітичних досліджень і Суміжних Наук, член Асоціації "Італія-Росія".

В 2015 році Маттео Сальвіні, лідер партії "Ліга Півночі", організував в Мілані конференцію, на яку запросив представників окупаційної влади Криму. Його колега по партії Паоло Грімольді ініціював створення в Парламенті Італії групи "Друзі Путіна". Депутат партії "Рух п'яти зірок" Марта Гранде на засіданні палати депутатів Італії демонструвала сфабриковані картинки про українців і лякала італійських політиків українськими "фільтраційними таборами" для російськомовного населення.

У квітні 2016 року депутат парламенту Венеції від партії "Ліга Півночі" Стефано Вальдегамбері, автор резолюції № 15 "Про визнання права кримчан на самовизначення" і сенатор Паола де Пін без узгодження з українською стороною перебували на території анексованого РФ Криму.

В липні 2016 року Італію відвідав один з керівників самопроголошеної "Федерації профспілок ЛНР" Андрій Кочетов. В Італії Кочетов мав низку зустрічей з функціонерами партії "Комуністичного Відродження Італії". Тоді ж було досягнуто домовленості про візит в Луганськ Елеонори Флоренца та Сільвіо Марконі.

Сільвіо Марконі - прихильник партії "Комуністичного Відродження Італії". Сільвіо Марконі відомий тим, що навесні 2016 року видав книгу "Донбас. Чорні нитки пам'яті видалені". Тираж книги Марконі був направлений в "ЛНР", де урочисто був розподілений серед місцевих бібліотек.

У вересні 2016 року без узгодження з українською стороною на території окупованих районів Луганської області перебувала італійська журналістка Олена Барлоцарі. Джанп'єтро Сімонетто - послідовник і активний учасник ультракомуністічного угруповання. У 2007 році був заарештований поліцією Італії за звинуваченням у незаконному зберіганні зброї і боєприпасів. Спецслужбами "ЛНР" планувався залучитися до висвітлення "праймеріз" 2 жовтня 2016 року у якості спостерігача.

7 вересня 2016 року депутат регіональної ради П'ємонт Мауріціо Марроне без узгодження з українською стороною відвідав окуповані проросійськими бойовиками населені пункти Хрящувате, Новосвітлівка, Краснодон і Луганськ. Під час пресс-конференції в окупованому Луганську він заявив, що хоче відкрити в П'ємонті представництво так званої "ЛНР", яке буде діяти на громадських засадах.

В період з 23 по 26 листопада 2016 року без узгодження з українською стороною на території тимчасово окупованих районів Луганської і Донецької областей перебувала з візитом група підприємців з італійської області Венето (Veneto).

Склад італійської делегації: Джанматтео Феррарі (Gianmatteo Ferrari),віце-президент Культурної асоціації "Ломбардія – Росія", Лука Бертоні (Luca Bertoni), секретар Культурної асоціації "Ломбардія - Росія". Едді Томат (Eddi Tomat) - поновлювані джерела енергії, будівництво та інфраструктура, обладнання для промислових підприємств, промислових холодильних установок для зберігання харчових продуктів і процесів з регульованою температурою; Лусіо Кьявегато (Lucio Chiavegato)- меблева промисловість; і Паола Пасетто (Paola Pasetto) - меблева промисловість; Лоріс Ферро (Loris Ferro) - електронна промисловість, промислове світлодіодне освітлення, вуличне освітлення, домашньої автоматизації; Марко Даніеле (Marco Danieli) - торгівля продовольчими товарами, кава, оливковою олією, макаронними виробами, вишуканими винами та іншими типовими венеціанськими виробами.

17 грудня 2016 році в Турині при спробі відкриття так званого "консульства ДНР"в Італії були присутні представники правих і націоналістичних партій і рухів: член регіонального парламенту від партії "Брати Італії" Мауріціо Марроне, член регіонального парламенту від партії "Ліга Півночі" Джіанна Джанчіа, член парламенту від партії "Вперед, Італія" Джилберто Пічетт, член національного парламенту від партії "Брати Італії" Гаетано настрой, член європейського парламенту від партії "Вперед, Італія" Алберто Чіріо.

У грудні 2016 року на тимчасово окупованій території Луганської області, без узгодження свого візиту з українською стороною, перебувала італійська делегація у складі журналіста міжнародного інформаційного агентства DONi News Вітторіо Ранджелоні, фотографа італійського видання Parallelozero Бергамаші Місон.

1лютого 2017 року в окупованому Луганську на базі ЛНУ імені Тараса Шевченка відбулася скайп-конференція членів "профспілок ЛНР" і Італії. Під час скайп-конференції обговорювалася можливість проведення спільних акцій до 1 травня. З італійської сторони були присутні П'єрпаоло Леонарді - голова Центрального профспілки Італії і Чінсія дела Порта - голова Центральної профспілки Італії в м Піза.

7 лютого 2017 року депутат парламенту Італії Акілле Тотара (Achille Totaro) передав прем'єр-міністру Італії Паоло Джентоліні "звернення" ватажків так званих "народних рад" "Л / ДНР" по мирному врегулюванню ситуації і припинення війни в Донбасі.

1 травня 2017 року в окупованому проросійськими бойовиками Луганську відбулись першотравневі заходи. За інформацією аналітичного відділу ГІ "Права Справа", серед "почесних гостей" так званої "ЛНР" без узгодження свого візиту з українською стороною була присутня депутат Європарламенту від Італії Елеонора Форенца. Елеонора Флоренца представляє "Партію комуністичного відродження". У Європарламенті вона входить до фракції "Європейські об’єднані ліві/Ліво-зелені Півночі".

6 липня 2017 року в Мілані в будівлі парламенту регіону Ломбардії проходила антиукраїнська конференція темою якої були ситуація на Сході України в цілому і про "злочини української армії" щодо мирного населення зокрема. Серед запрошених - депутат парламенту регіону Ломбардія Вітторіо Песато, науковий дослідник університету Серена Джусті, журналісти Франческо Таяні, Себастіанo Капуто. Себастіано Капуто у квітні 2017 року перебував з візитом в окупованому Луганську.

12 липня 2017 року в Римі заплановано проведення конференції, яка буде проходити під антиукраїнськими гаслами. За задумом організаторів, робота конференції пройде в Palazzo Montecitorio, в якому засідає Палата депутатів Італії.

Для участі у конференції запрошені італійські депутати від партії "Брати Італії", а саме: Акілле Тотара, Мауріціо Марроне та Даніеле Макріс, який позиціонує себе, як "президент Італійського центру культури" самопроголошеної "ЛНР".

Згідно діючого українського законодавства перетинати лінію розмежування з тимчасово окупованими проросійськими бойовиками територіями Луганської та Донецької областей можна лише з відповідним дозволом від СБУ.

Вимагаю вжити негайних заходів по лінії СБУ та МЗС України з метою недопущення у майбутньому проведення на території Італії антиукраїнських акцій. Сам факт проведення подібних акцій буде використаний російськими спецслужбами в якості інформаційного привіду для створення негативного іміджу України як всередині самої Італії, так і за її межами.

МЗС України необхідно негайно викликати посла Італії для пояснення візиту італійських громадян на територію окупованих районів Луганської і Донецької областей, а також територію анексованого РФ Криму, без узгодження з українською стороною. СБУ вжити всіх необхідних заходів щоби унеможливити на майбутнє перебування вищезазначених громадян Італії, заборонивши їм в’їзд на територію України".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Місцевим Соловйов вже порадив "не нити": Російські літаки "скинули" на Бєлгородську область понад 10 авіабомб ФАБ-500

п’ятниця, 29 березень 2024, 12:12

У Бєлгородській області знову неспокійно – російські літаки "скинули" на населені пункти понад десять авіабомб ФАБ-500. Про це повідомляють у Telegram-каналі "Astra", передають Патріоти України. Так, одну з авіабомб ФАБ-500 виявили у районі села Бессон...