"Западные союзники Украины? По-хорошему, послать бы их всех подальше", - російський політолог

Заступник державного секретаря США у справах Європи і Євразії Вікторія Нуланд під час візиту до Києва чинила тиск на керівництво України, вважає Андрій Піонтковський.

Андрій Піонтковський. Фото:ukr.obozrevatel.com

Керівництво України змушене маневрувати у відносинах із Заходом в питанні конфлікту на сході країни. Таку думку в інтерв'ю виданню Гордон висловив російський історик і публіцист Андрій Піонтковський, повідомляють Патріоти України.

На його думку, заступник державного секретаря США у справах Європи і Євразії Вікторія Нуланд під час візиту до Києва чинила тиск на керівництво України.

"Західним людям хочеться лаврів миротворчих. Меркель Нобелівську премію хоче, Обама - президентство якимись результатами видатними завершити. Напевно, в Києві Нуланд тиснула на українську владу і намагалася викручувати їй руки щодо Мінських угод. Поки що керівництво країни тримається і не піддається, але вони змушені рахуватися із західним союзом", - зазначив історик.

Він вважає, що Києву не можна погоджуватися на проведення виборів на окупованих територіях Донбасу, поки там знаходяться війська РФ.

"Західні союзники України? По-хорошому, послати б їх усіх подалі. Окупована агресором територія, продовжує відкриватися вогонь. Які ж можна проводити вибори на Донбасі, якщо там російські війська, і вони не повертають контроль над кордоном? Керівництво України хоче зайняти таку позицію, щоб не погоджуватися на це, однак воно змушене маневрувати", - заявив Піонтковський.

Історик підкреслив, що Москва шантажує владу України.

"Не можна здавати ситуацію щодо проведення виборів на окупованих територіях - там зараз військові з Росії. Останнім часом Путін і Лавров відверто говорять, що якщо Київ не погодиться на московську інтерпретацію Мінських домовленостей, то триватимуть обстріли. Це ж шантаж, погоджуватися на який не можна. Ось нехай тепер ці "грьобані" миротворці виступлять - це їх завдання. Нехай висилають свої війська на лінію розмежування сторін", - зазначив він.

Піонтковський акцентував увагу на тому, що головною метою Кремля є блокування інтеграції України в ЄС. "Путін хоче впровадити цю ракову пухлину, щоб всі ці "моторили", "захарченки" стали політичними діячами України. І таким чином блокувати європейський вектор розвитку країни. Але цього київській владі не дозволить зробити українське суспільство", - підкреслив історик.

Крім цього, він поділився думкою щодо референдуму, який проходить у Великобританії про вихід з ЄС.

"Вважаю, що Британія залишиться в Євросоюзі. Причому перевага буде мінімальною. Брюссельську бюрократію всі не люблять, але це не привід відмовлятися від ЄС. Там зовсім інші ставки. Для України європейський вибір - це цивілізовані правила гри, а для Великобританії - питання, чи буде їм Брюссель форму огірків і помідорів нав'язувати. Різна ціна питання зовсім в України і зажерливих європейців", - резюмував Піонтковський.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Хто слова зодягне у музичні шати

четвер, 28 березень 2024, 10:59

Шукаю композитора. Я, зізнаюся, друзі, не поет, тим паче, не поет-пісняр. Але одного ранку проснувся з віршем у серці. Де й взялося це прекрасне диво — не знаю. Тільки встиг ввімкнути комп’ютер — вилилося хвилюючим текстом на екран. Перечитав, почистив...

Снайпери ССО показали ліквідацію групи окупантів на Авдіївському напрямку (відео)

четвер, 28 березень 2024, 10:00

Снайпери 3-го окремого полку ССО під час спостереження на Авдіївському напрямку зафіксували переміщення російських військових та відкрили по них вогонь, всіх окупантів знищено. Про це повідомляє ССО. . "Ми забезпечуємо прикриття підрозділів, знищуємо ...