Злодійок вистежили жертви, за допомогою Мережі

Черкащанин Олександр Дяченко організував розшук двох злодійок, які поцупили iPhone 5 у його дружини, поширивши Інтернетом матеріали про їхні витівки.

Дуже довго відвідувачі та персонал черкаських торговельних закладів потерпали від дуету злодійок. Ті обкрадали не лише покупців, але й працівників прилавку, повідомляють "Патріоти України", наводячи цікаву історію з сайту vikka.ua.

Так було, допоки один черкащанин, Олександр Дяченко, не вирішив покласти цьому край, оскільки жертвою зловмисниць став не хто інший, ніж його власна дружина. З її сумки у супермаркеті раптово зник iPhone 5. Подружжя звернулося до охорони закладу з проханням надати відео з камер спостереження.

" Там було чітко видно, як дві жінки ромської національності заходять до магазину. Одна з них виймає телефон із сумки дружини і кладе собі в кишеню. Перед цим вони викрали гаманця у відвідувачки магазину, розташованого поряд. Його власниця також, як і ми, викликала поліцію та написала заяву. На відео видно, як вони заховали гаманець в одягу, що лежав на прилавку магазину. Продавці його потім знайшли. Він був порожній", – розповідає черкащанин.

Згодом з`ясувалося, що того ж самого дня у магазині секонд-хенду схожим чином викрали гаманець. З того дня Олександр став накопичувати інформацію про злодійок. Коли виклав дещо з назбираного у соцмережі, з’ясувалося, що у Черкасах їх знає чимало людей. За лічені дні користувачі понад 500 разів поширили його допис із зображенням крадійок. Хтось надав про них нову інформацію, і, пішло - поїхало...

Олександр розповідає: "Якось я навіть викликав поліцію на ринок по вулиці Новопречистенській, де вони теж були помічені. З’ясувалося, що тоді вони також багато кого обчистили у церквах. Також мені у соцмережах надали інформацію про те, де вони можуть проживати. Це в Дахнівці. Я поїхав туди, а по дорозі зустрівся з працівниками поліції. Вони мені повідомили, що це відома адреса і вони її добре знають". За вказаною адресою його зустріла жінка ромської національності.

"Вона спочатку сказала, що їй нічого невідомо. Потім, у ході спілкування вона божилася і казала "це не мої". Повідомила, що вони часто бувають на ринку по вулиці Новопречистенській. Я поїхав туди і показав продавцям їх фотографію. Виявилося, що їх там дуже добре знають. Сказали, що часто обкрадають покупців. Одна з продавчинь навіть розповіла, що у неї з каси вони витягли 1,5 тисячі гривень", - каже черкащанин. Тут Із ним зв’язалася власниця однієї з мереж, де орудували злодійки. Сказала, що також має відповідні відеоматеріали.

Продавці їх помітили і стали попереджувати покупців, але до них навідалися молодики характерної зовнішності, які представилися "кришею" злодюжок, і попередили продавців, аби ті не заважали їм "працювати". Дяченко слідкує за ходом розслідування:

- Там призначили слідчого по цій справі. Дізнався також, що у Черкасах нібито ці жінки нещодавно поцупили понад 140 тисяч гривень. Вони прийшли до пенсіонерів, представилися працівниками соцслужби. Одна відволікала господарів розмовами, а інша тим часом "обчистила" квартиру.

У Головному управлінні Національної поліції в Черкаській області повідомили, що вже встановили особу однієї зі злодійок. Наразі її розшукують. "За фактом крадіжки відкрито кримінальне провадження за статтею 185 ч. 1 – крадіжка. Наразі встановлюється місцезнаходження осіб, які можуть бути причетні до правопорушення", – повідомив начальник сектору комунікації ГУ Національної поліції в Черкаській області Дмитро Грищенко.

Опублікував: Андрій Коваленко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сирський прокоментував чутки про ймовірний наступ окупантів на Харків

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:40

Україна не можна ігнорувати будь-яку інформацію про підготовку ворога до наступальних дій, у тому числі і ці оцінювання західними ЗМІ щодо нової загрози наступу на Харків. Про це заявив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти Украї...

У Британії розгорівся ядерний скандал через витік важливої інформації, - Financial Times

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:29

Британське Агентство з ядерного регулювання (ONR) подало до суду на оператора атомного комплексу Sellafield Ltd через виявлені порушення у сфері IT. Йдеться про небезпечний ядерний об'єкт, де зберігаються найбільші у світі запаси плутонію. Про це пише ...