Звідкіля "ноги ростуть": Знайдено дуже давній зв'язок Савченко з Медведчуком

Надія Савченко була учасницею молодіжної організації, до створення якої мав відношення одіозний політик.

надія Савченко вже давно знайома з Віктором Медведчуком? Ілюстрація: Bigmir.net.

У 2006 році Надія Савченко, тоді ще курсант Харківського університету повітряних сил, брала участь в зборах ультраправої організації СВIМ. Про це написав у своєму блозі журналіст Денис Казанський, який знайшов архівне відео з нинішнім нардепом, передають Патріоти України.

На ролику Савченко розповідає (з 0:50), як проходять тренування в військово-патріотичній грі. Журналістка зазначає в сюжеті, що Савченко «віджалася гірше молодшої сестри» і не зуміла підтягнутися. На початку відео показано, як інші учасники ігор вітають один одного характерним нацистським жестом.

Як з'ясував Казанський, до створення СВIМ мав відношення одіозний бізнесмен Віктор Медведчук. «Почетным президентом организации СВІМ является заместитель мэра Харькова Игорь Шурма. В сюжете он также дает интервью. Игорь Шурма — весьма интересный персонаж. Будучи коренным львовянином, он с 1999 года является активным членом партии СДПУ(о) Виктора Медведчука. В 2000 году Шурма был избран членом политсовета СДПУ(о), затем возглавлял Львовскую областную организацию этой партии, а также был народным депутатом от СДПУ(о)» – зазначив журналіст.

Далі Шурма переїхав до Харкова і став працювати в команді тодішнього мера Михайла Добкіна. У 2014 році він балотувався до Верховної Ради від «Опозиційного блоку». Казанський підкреслив, що зовні СВІМ імітував українські військово-патріотичні організації, але насправді створювався на гроші СДПУ (о) і всіляко піарив цю партію.

«Эмблема СВІМа напоминает трикветру — трехлучевую свастику. Подобная символика характерна для ультраправых организаций. Таким образом получается, что партия Медведчука и депутат от Оппозиционного блока Игорь Шурма в 2004 году создали и до сих пор продолжают финансировать движение, которое они сами же называют «фашистским»» – пише журналіст.

Він нагадав, що в Харкові цю ж організацію очолював член «Українського вибору» Медведчука Віталій Завгородній. Пізніше він перетворився на активного учасника харківського антимайдану, вступив в «Оплот» і почав відкрито підтримувати «русский мир». Казанський задається питанням, що означає участь Савченко в СВІМі в 2006 році.

«Случайно ли она попала в организацию Медведчука? Или это просто совпадение? Вопросов пока больше, чем ответов. Учитывая тот факт, что сегодня Савченко работает ведущей на канале пророссийского харьковчанина Мураева, а также циркулирующую информацию о связи ее политического проекта с Медведчуком — харьковская история 2006 года выглядит очень странной. И знаковой» – резюмував журналіст.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Военная помощь США сначала пойдет на закрепление позиций Сил обороны Украины и отражение наступления РОВ - Злий Одесит

четвер, 25 квітень 2024, 3:25

Сенат США во вторник 23 апреля (ночью 24 апреля по Киеву) поддержал законопроект о предоставлении помощи Украине на сумму около 61 млрд долларов. Подписание документа президентом США Джозефом Байденом – тоже не проблема, но как скоро настолько необходи...