А скільки було шуму про східну альтернативу ЄС: Росія скорочує поставки газу до Китаю

Кремль змушений піти на такі кроки у зв'язку з нестабільністю світових цін на енергоносії та через проблеми в економіці Китаю.

Ілюстрація:fumn.euРосійська Федерація планує зменшити обсяг природного газу, який, згідно з планом, повинен поставлятися в Китай по трубопроводу "Сила Сибіру" до кінця цього десятиліття. Про це розповіли в агентстві Reuters, посилаючись на джерела, близькі до "Газпрому", передають Патріоти України.

"Газпром" зробить такі кроки у зв'язку з нестабільністю світових цін на енергоносії та через проблеми в економіці Китаю. Про це розповіли в самій компанії.

Джерела вважають, що проект трубопроводу тягне за собою величезні витрати, однак, він є частиною стратегії російського президента Володимира Путіна з переорієнтації на Схід. Джерела впевнені, що проект буде запущений вчасно.

Однак, вони визнали, що обсяг перших поставок у Китай буде меншим, ніж передбачалося спочатку, коли між Пекіном і Москвою була укладена угода на 400 мільярдів доларів.

Джерело в "Газпромі" повідомило, що до реалізації угоди компанія приступить в 2019 році, але обсяги можуть стати менше, ніж очікувалося спочатку.

Коли була укладена угода вартість нафти становила вище 100 доларів за барель, однак, з тих пір ціни впали до 20 і зростання економіки Китаю значно сповільнився, національна валюта почала падати, а фондовий ринок залишається нестабільним.

Найбільший морський перевізник світу вирішив ліквідувати свій бізнес у Росії

п’ятниця, 3 травень 2024, 22:32

Данська логістична компанія A.P. Moller-Maersk Group відновила процедуру ліквідації своєї російської дочірньої компанії ТОВ «Maersk». Про це пише російський ресурс РБК, передають Патріоти України. У 2022 році, після початку російського вторгнення в Укр...

Зростання цін в Україні прискориться: Нацбанк оновив прогноз з інфляції

п’ятниця, 3 травень 2024, 15:45

Темпи зростання споживчих цін в Україні впали до 3,2% р/р у березні, що суттєво нижче прогнозу НБУ. Інфляція прискориться вже найближчим часом, передають Патріоти України з посиланням на "Інфляційний звіт" Національного банку України (квітень 2024 року...