Бензоколонка недозаробляє: Росія знижує експорт нафти

Однією з причин такої ситуації стала м'яка зима в Європі і досить невеликі темпи зростання економіки регіону.

Ілюстрація:https://www.1prime.ru

Росстат зафіксував у Росії зниження експорту нафти. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Прайм.

За січень показники поставок знизилися на 13,4% в порівнянні з груднем і на 3,2% до січня 2015 року. Однак видобуток за вказаний період зріс на 1,4% порівняно з груднем 2015-го і на 1,2% в річному вираженні.

Як повідомляє видання, однією з причин стала м'яка зима в Європі і досить невеликі темпи зростання економіки регіону. За словами експертів, у Росії були і більш сильні коливання цього показника, які перевищували 10% в річному вираженні.

"Аналізуючи показник січня, необхідно також враховувати рекордні обсяги експорту в грудні - понад 22 мільйони тонн", – пояснив менеджер Московського нафтогазового центру EY Дмитро Дзюба.

Оце так: Польща купує вугілля у компаній російського олігарха, якого особисто нагородив Путін

понеділок, 29 квітень 2024, 14:50

Попри санкції Європейського союзу, російське вугілля досі потрапляє до Польщі - через Казахстан. Так, одна з найбільших компаній-імпортерів вугілля до Польщі 2022 року уклала угоду із зареєстрованим у Швейцарії суб’єктом господарювання AB Energo AG, пе...

Чи чекають на Україну відключення світла або блекаути через російські обстріли: Шмигаль зробив заяву

понеділок, 29 квітень 2024, 14:26

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль прокоментував, коли в Україні можуть статися масові відключення електроенергії через російські ракетні удари. Своєю думкою він поділився в ефірі телемарафону. "Це сенситивна інформація. Я би, звичайно, не хотів да...