Через півроку в Гостомелі буде побудований термінал для прийняття європейських лоукостерів - Гройсман

Голова уряду також додав, що він очікує заходу бюджетних авіаперевізників не тільки в столицю, але також і в регіони країни.

Володимир Гройсман. Фото:jkg-portal.com.ua

Незважаючи на проблеми, що виникли з приходом європейських бюджетних авіаперевізників в Україну, наша країна продовжує готуватися до обслуговування лоукостерів. Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передають Патріоти України з посиланням на ФАКТЫ.

За словами голови уряду вже через півроку в Гостомелі буде побудований термінал для прийняття літаків низькобюджетних авіакомпаній. До введення в експлуатацію нового терміналу в Гостомелі свої послуги ірландському бюджетному авіаперевізнику "Ryanair" надаватимуть столичні аеропорти Бориспіль або Жуляни.

Крім того, Володимир Гройсман додав, що він очікує заходу лоукостерів не тільки в столицю, але також і в регіони країни.

"Лоукостери повинні літати і зі Львова, і з Харкова, і з Херсона. Це дуже важливо. Проблема в тому, що не було стратегії розвитку аеропортів і було дуже важко зрозуміти, куди нам рухатися. Я поставив завдання, щоб до середини серпня Міністерство транспорту розробило таку стратегію", - сказав прем'єр-міністр.

Як відомо, глава аеропорту "Бориспіль" Павло Рябікін заявив, що переговори з найбільшим бюджетним авіаперевізником - авіакомпанією Ryanair не припинялися і в найближчому майбутньому лоукостер почне роботу в Україні.

НБУ знову знизив облікову ставку: На що це вплине і чого чекати

четвер, 25 квітень 2024, 15:30

Національний банк України (НБУ) ухвалив рішення знизити облікову ставку з 14,5% до 13,5% річних з 26 квітня 2024 року. Таким чином, НБУ продовжив цикл зниження облікової ставки, розпочатий у липні минулого року. Про це заявив голова НБУ Андрій Пишний, ...

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...