Через "складну економічну ситуацію": Українцям, які переплатили за опалення, не повернуть гроші

Переплату за воду, газ та електроенергію перенесуть на наступний місяць.

Зекономлене не повернуть? Ілюстрація: Кременчуцька міська рада.

Сім’ям з субсидією, які споживали менше тепла, повністю спишуть переплату. Тим, хто опалює будинки і квартири газом, залишать на рахунку 680 гривень. Про це пише Сегодня, передають Патріоти України.

Субсидію призначають на певну норму споживання, тому деякі сім’ї переплачують за опалення. Наприклад, в будинку площею 70 квадратних метрів встановлюють норму у 385 кубометрів газу. Якщо в місяць використовувати 300 кубометрів, то за опалювальний сезон накопичиться переплата у 4046 гривень.

Віце-прем’єр Павло Розенко заявив, що на такий крок довелося піти через складну економічну ситуацію. У липні 2016 року міністр соцполітики Андрій Рева заявляв, що переплату списувати не будуть, а перенесуть її на наступні місяці.

Варто зазначити, що переплату за воду, газ та електроенергію перенесуть на наступний місяць. Нагадаємо, нова методологія і тарифи на розподіл газу дозволять зменшити розмір платіжок за централізоване опалення на 200-1000 гривень для населення.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...