"Чорний час": У РФ експерти дали шокуючий прогноз щодо курсу рубля

Сировина і сировинні валюти подешевшають.

Ілюстрація: comments.ua

Російський ринок в січні буде як і раніше реагувати на нафтові ціни, ситуацію в геополітиці і на рішення монетарної влади. Курс рубля може впасти до 84-85 EUR / RUB, прогнозує фінансовий аналітик FxPro Олександр Купцикевич, пишуть Патріоти України, посилаючись на Нескучные новости.

Схоже, що в січні збережуться основні тренди другої половини минулого року: долар буде рости, а сировина і сировинні валюти - падати. Чиновники ФРС США відзначають успішність «відриву» ставок від нульової нижньої межі, і явно мають намір продовжити рух у цьому напрямку. Якщо при цьому ринок праці продовжить відчувати себе хоча б не гірше, ніж раніше, не уникнути подальших розмов про підвищення ставки ФРС вже в березні. На контрасті ЄЦБ не має можливості спертися на ринок праці, тому слідом за зниженням цін на нафту і сировину зможе натякати на можливості подальшого розширення грошової маси (нарощування QE та / або зниження ставок). Це відкриває дорогу до мінімумів минулого року - до області 1.05 по EURUSD до кінця місяця. Подальше занурення, ймовірно, відбудеться пізніше, коли дивергенція монетарної політики стане ще більш явною.

У свою чергу, нафта продовжить зниження, змушуючи рубль оновлювати мінімуми проти основних конкурентів. 75 по USDRUB вже зараз в одному кроці, а на кінець місяця це можуть бути рівні трохи вище 80. Відповідно, пара EUR/RUB в цих умовах може піднятися до 84-85. Не варто дивуватися рекордним значенням долара до рубля, такі валюти, як канадський долар і норвезька крона, аналогічним чином копіюють динаміку нафти, яка опустилася до 11-річного мінімуму.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...