Експерти розповіли, коли Україна вибереться з кризи

Андрій Приходько: Надія на економічне зростання в умовах глибокої економічної і політичної кризи не виправдана

Ілюстрація: minprom.ua.Статистичні результати січня свідчать про продовження кризи в українській економіці.Таку думку висловив аналітик UniCredit Bank Андрій Приходько, передають Патріоти України з посиланням на ІА Мінпром.

Він нагадав, що роздрібна торгівля впала на 1,4% до аналогічного періоду 2015 року, промислове виробництво - на 1,7%, сільгоспвиробництво - на 2,5%, будівництво - відразу на 11,4%.

«Скорочення всіх цих показників означає, що українська економіка продовжує вільне падіння», - підкреслив експерт. На його думку, порівняння показників січня показує катастрофічну ситуацію перш за все в промисловості.

«Адже в січні 2015 зоні АТО стояли практично всі металургійні та коксохімічні комбінати. У той час як в січні 2016 року більша частина з них так-сяк, але працювала», - зазначив експерт.

У зв'язку з цим надії на економічне зростання в умовах глибокої економічної і політичної кризи не виправдані, на думку аналітика UniCredit Bank. Він нагадав, що економіка Аргентини після дефолту в 1999 році продовжувала падіння 4 роки поспіль.

«І це при тому, що в Аргентині не було військового конфлікту, а світова економіка на початку 2000-х була в набагато кращій формі, ніж зараз. Так чи варто було очікувати, що Україна почне швидко відновлюватися в ситуації навіть гіршій, ніж була свого часу Аргентина? », - резюмував експерт.

Щоб уникнути дефіциту: Фінляндія хоче побудувати завод з виробництва тротилу

неділя, 5 травень 2024, 15:05

Уряд Фінляндії має намір якнайшвидше побудувати на своїй території завод із виробництва тротилу, аби надолужити дефіцит боєприпасів після повномасштабного вторгнення Росії в Україну, та просить допомоги в НАТО. Про це повідомляють Патріоти України з по...

Процес запущено: Кредитори України втрачають терпіння і хочуть добитися виплат відсотків за боргом, - WSJ

неділя, 5 травень 2024, 9:56

Компанії BlackRock та Pimco сформували комітет та найняли юристів для ведення переговорів з Україною. Вони прагнуть отримати до 500 млн доларів річних у вигляді відсоткових платежів. Про це пише видання "Обозреватель" з посиланням на The Wall Street Jo...