Галузь, що йде у прорив: Україна експортує рекордні обсяги листового скла

Найбільшим зовнішнім ринком збуту української продукції, як і в минулому році, став польський ринок. Новим ринком збуту для українських скляних підприємств стала Литва, а також Болгарія і Румунія.

Ілюстрація:ivkor.by

У 1 півріччі 2016 року українські виробники на 88% збільшили виробництво листового скла і поставили його на зовнішні ринки. Про це пише Delo.ua, передають Патріоти України.

Зокрема, на чверть зріс експорт до Польщі. Цього року Україна поставила на зовнішній ринок найбільший за останні п'ять років обсяг листового скла. У першому півріччі 2016 року найбільшим зовнішнім ринком збуту української продукції, як і в минулому році, став польський ринок. Туди було поставлено 58% всього експортованого листового скла, що на 24% більше, ніж у 2015 році.

Згідно з маркетинговим дослідженням «Ринок листового скла в Україні», проведеного компанією Alliance Capital Management, новим ринком збуту для українських скляних підприємств стала Литва, яка відразу зайняла друге місце з питомою вагою 18%, в натуральному вираженні.

Істотно впали обсяги поставок українського листового скла в Білорусь і Росію. Білорусь зайняла третю позицію з часткою 8%, проти 34% в 2015 році, а Росія забезпечила менш одного відсотка скляного експорту, тоді як ще в минулому році впевнено займала 11% зарубіжних поставок.

Новими ринками збуту для українських виробників в цьому році стали Болгарія (3%) і Румунія (2%).

Українські військові можуть отримати шість видів доплат - розʼяснення Міноборони

вівторок, 7 травень 2024, 9:47

Ці додаткові виплати є щомісячними і обчислюються пропорційно часу виконання бойових завдань. Детальніше про кожну з доплат "Укрінформу" розповіла заступниця міністра оборони України Наталія Калмикова. Додаткова винагорода у розмірі 100 тисяч гривень. ...

В українців почнуть забирати землю: Що потрібно оформити і які нюанси варто знати

вівторок, 7 травень 2024, 8:50

В Україні землю, на яку не оформлено право власності (невитребувана земельна частка), почнуть віддавати місцевим громадам. Початися цей процес має 1 січня 2025 року. Таким чином, українці або їхні спадкоємці, які не отримали відповідних документів, вв...