Як весь бюджет Держави: Змова монополістів щорічно витягує з кишень українців додатково до півтрильйона гривень, - АМКУ

Завищення цін в результаті змови та інших антиконкурентних дій в Україні Антимонопольний комітет оцінює в 150-500 млрд грн на рік.

Антимонопольний комітет України. Фото: newsradio.com.ua.

Антимонопольний комітет України (АМКУ) оцінює завищення цін в результаті змови і інших антиконкурентних дій в Україні в 150-500 млрд грн щорічно, повідомив глава відомства Юрій Терентьєв в інтерв'ю газеті Фокус, передають Патріоти України.

"Якщо говорити в масштабах країни, то завищення цін в результаті змови та інших антиконкурентних дій в Україні ми оцінюємо в 150-500 млрд грн на рік", - констатував він. При цьому Ю. Терентьєв заявив, що ціни і тарифи в 2015 році знизилися приблизно на 1 млрд. грн в результаті припинення комітетом 4,5 тис. порушень антимонопольного законодавства. Він підкреслив, що це багато порівняно з 63 млн грн, виділеними на утримання комітету минулого року.

Підбиваючи підсумки минулого року, глава АМКУ згадав рішення щодо "Газпрому", компанії Lukoil Aviation Ukraine (оштрафованої на 18,7 млн грн), оператора цифрового зв'язку "Зеонбуд" (на 44 млн грн). Зараз комітет продовжує розпочаті минулого року розслідування щодо ринків енергетики та оптового продавця сигарет "Мегаполіс".

За даними Державної служби статистики, роздрібний товарообіг підприємств роздрібної торгівлі України в 2015 році в номінальному вираженні становив 1018,78 млрд грн (зменшився за цінами на 20,7% порівняно з попереднім роком). Оптовий товарообіг становив 1018,778 млрд грн (скоротився на 20,7%). Нагадаємо, що Держбюджет України на 2016 рік складаю 595,1 млрд грн.

Втрати все відчутніші: Нафтопереробка в Росії впала до річного мінімуму - це результат атак дронів СБУ, - Bloomberg

середа, 24 квітень 2024, 8:50

Нафтопереробка на російських заводах у квітні 2024 року впала практично до річного мінімуму. НПЗ (нафтопереробні заводи) в РФ квітні видавали лише 5,23 млн продукції на добу, що є майже найнижчим рівнем з травня-2023. Ключовою причиною падіння стали ре...

Удару по кишені бути? Українцям можуть запровадити нові тарифи на електроенергію - депутат назвав ймовірну ціну

середа, 24 квітень 2024, 7:44

У разі підвищення тарифу на електроенергію для населення ціна може вийти на рівень собівартості струму - 3,5 грн за кВт*год. замість нинішніх 2,64 грн. Такі розрахунки ґрунтуються на тому, що держава не може собі дозволити дотувати виробництво електрое...