Якщо в квитанції за опалення виявлені неточності: Експерт пояснила, як домогтися перерахунку вартості послуг (відео)

Власнику квартири обов'язково слід скласти письмову заяву-звернення до керуючої наданням послуг компанії. До заяви варто додати копії попередніх платіжок, наголосила Марія Яковлєва.

Ілюстрація:https://www.vechirniykiev.com.ua/Якщо власник квартири виявив в квитанції на оплату послуг за опалення неточності, йому потрібно скласти письмову заяву та передати в керуючу компанію. Це гарантовано допоможе домогтися перерахунку. Про це в ефірі Обозреватель. LIVE розповіла незалежний енергетичний експерт Марія Яковлєва, інформують Патріоти України.

"Обов'язково в письмовій формі необхідно звертатися в "Київенерго". Прикласти платіжку і написати: "Прошу звернути увагу, що в платіжці вказано неправильний обсяг спожитого тепла, який я зазвичай споживаю". Також слід додати копії ваших попередніх платіжок. Мовляв, прошу переглянути і зробити вірні розрахунки на опалення. Покласти все це в конверт і відправити. Рекомендую його відправляти або цінним листом, або рекомендованим. Це потрібно, щоб ви отримали підтвердження, що вони цього листа отримали", - сказала вона.

За її словами, однією з причин завищених сум у платіжках може бути банальна технічна помилка, але якщо це не так, слід запросити аудиторів.

"Є такий сервіс - енергоаудит. Якщо ви не знайдете виразних пояснень, чому ваш будинок з такою невеликою кількістю споживачів отримав таке супервелике споживання тепла, то в першу чергу необхідно подивитися на лічильник. Щоб він був в термінах повірки, щоб він нормально працював. Також необхідно запросити енергоаудиторів подивитися, чи немає розбалансування системи. Якщо ви не знайдете проблем, то тоді вже будуть питання до "Київенерго", чому саме такий рахунок і чому в ньому невідповідність з показниками лічильника", - підсумувала Марія Яковлєва.

Росія атакувала енергооб’єкти у шести областях України - ввечері можливі обмеження споживання

середа, 8 травень 2024, 10:30

Ворог атакував об’єкти енергетичної інфраструктури у 6 областях. У вечірні години можливе застосування обмеження споживання електроенергії. Про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики України. "Ворог масовано атакував об’єкти генерації та пере...

Рекордні поставки нафти в обмін на надії колись отримати "дзвінку монету": РФ не змогла вивести з Індії кошти на десятки мільярдів доларів, що скупчилися на місцевих рахунках у рупіях

середа, 8 травень 2024, 9:05

Лише протягом 2023 року Росія наростила поставки в Індію нафти та нафтопродуктів до $50 млрд. Однак забирати їх в місцевій валюті немає сенсу, А в долари, євро, юані Індія конвертувати не може і не хоче. Більшість індійських рупій із мільярдів, які нак...