Хабар або подарунок: НАЗК пояснило різницю на картинках

Вартість подарунка не може перевищувати розмір однієї мінімальної зарплати.

Пам'ятка для чиновників. Фото: сайт НАЗК

НАЗК на картинках пояснило чиновникам, що можна брати, а що заборонено законом. Таку інфографіку Національне агентство з питань запобігання корупції оприлюднило у себе на сайті, повідомляють Патріоти України.

НАЗК нагадує, що можна отримувати ділові дарунки у межах закону про боротьбу з корупцією, однак такі подарунки чиновники не можуть брати від підлеглих чи від однієї ж особи регулярно. Вартість подарунка не може перевищувати розмір однієї мінімальної зарплати.

Як відомо, 8 березня 2016 року заступник голови Верховної Ради Ірина Сироїд відмовилася отримувати подарунок від голови Державної фіскальної служби Роман Насіров, який подарував їй парфуми від Сhanel, вартістю погнад 3 тисяч гривень.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...