Хіти тижня. "Все пропало!": Російські мільярдери тікають від Путіна та "святих скреп"

Зокрема, з РФ втекли банкіри Михайло Фрідман та Олексій Кузьмичев, очільник Mail.ru Group Юрій Мільнер та бізнесмен Дмитро Риболовлєв. Доволі скоро їх шляхом піде Михайло Прохоров, який зараз активно міняє рублеві активи на доларові.

Капітал втікає з РФ. Ілюстрація:economics-prorok

Російський економічний оглядач Дмитро Некрасов розповів про тенденції російського економічного розвитку. Про це він повідомив в інтерв’ю Крим.Реалії. передають Патріоти України.

Так, оглядач наголошує, що період часу, який минув з анексії Криму, ознаменувався втечею з РФ чотирьох мільярдерів із сукупним капіталом у розмірі тридцять сім мільярдів доларів (понад два трильйони рублів).

Зокрема, з Росії втекли банкіри Михайло Фрідман та Олексій Кузьмичев, очільник Mail.ru Group Юрій Мільнер та бізнесмен Дмитро Риболовлєв. Доволі скоро їх шляхом піде Михайло Прохоров, який зараз активно міняє рублеві активи в доларові. Некрасов наголошує, що в РФ існує тенденція не тільки до втечі мільярдерів, а взагалі до виїзду економічно-активних громадян.

Експерт зауважує, що тенденції до посилення міграції в РФ існують доволі давно. Але у період з 2006 по 2011 роки Росію залишали не більше 100 тисяч осіб на рік. З 2012 року їх кількість зросла до 200 тисяч, а з 2014 – до 350 тисяч.

Некрасов бачить у цьому ознаки державної політики – видавлюючи економічно активних громадян, Кремль їх заміщає на мігрантів з Середньої Азії, які є патерналістськи налаштованими. Відповідно, така міграція корисна для режиму, але згубна для держави в цілому, - наголосив оглядач.

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...