"Хочу, щоб Україна була високотехнічною": Омелян розповів, як проект Hyperloop набирає обертів

Нещодавно Hyperloop Transportation Technologies за підтримки декількох урядів, в тому числі українського, підписала угоду з компанією TÜV SÜD, яка займається сертифікацією цього продукту.

Володимир Омелян. Фото: Корреспондент.net.

Проект Hyperloop в Україні проходить відповідно до планів і набирає обертів. Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян під час робочого візиту до Дніпропетровської області. Про це повідомляє прес-служба відомства, передають Патріоти України.

«Треба розуміти чітко, що Hyperloop - це довгий проект і це великий виклик і для країни, і для бізнесу. Але я хочу, щоб Україна була високотехнічною нацією... Я завжди кажу, що iPhone коштує дорожче тонни зерна, і нам потрібні сучасні технічні рішення для країни. За проектом Hyperloop - він набирає обертів», - заявив Омелян.

Він зазначив, що нещодавно Hyperloop Transportation Technologies за підтримки декількох урядів, в тому числі українського, підписала угоду з компанією TÜV SÜD, яка займається сертифікацією цього продукту.

За словами Омеляна, до кінця року НАН України опублікує свій науковий висновок. «Той проект висновку, з яким я ознайомився, - позитивний, тобто технологія має право на життя і я сподіваюся, що вона буде успішно реалізована в Україні українськими компаніями, щоб ми створювали продукт, який є унікальним у світі», - зазначив Омелян.

«Україна - це держава, в якому будувалися і будуються авіалайнери, яка запускає ракети в космос, тому я думаю, що тут нічого складного немає», - додав міністр.

Через російські атаки: Влітку українці, ймовірно, зіштовхнуться з відключеннями електроенергії, - експерт

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:30

Влітку українці, ймовірно, зіштовхнуться з відключеннями та обмеженнями споживання електроенергії. Про це повідомив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко під час брифінгу Media Center Ukraine, передають Патріоти України. "На жаль, в ...

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...