Корупціонери втрачатимуть дев'ять мільярдів щомісяця, - держсекретар Міністерства фінансів про нову систему ПДВ

Зараз система запущена у тестовому режимі на 3 місяці.

Євген Капінус. Фото: НВ.

Нова система ПДВ буде виявляти нелегальний бізнес та відповідальних за відшкодування чиновників, що дозволить відшкодовувати кошти легальним підприємцям у повному обсязі. Про це повідомив державний секретар Міністерства фінансів Євген Капінус, передають Патріоти України із посиланням на Громадське.

Зараз система запущена у тестовому режимі. "Відповідно до змін до податкового кодексу, передбачається крім запровадження електронної системи реєстрації ПДВ, впровадження ризику орієнтованого підходу до аналізу реєстрації податкових накладних. Ми запропонували підхід, який даватиме можливість аналізувати наскільки коректно чи некоректно подана інформація", - зазначив він.

За його словами, нелегальний бізнес подавав заяви відшкодування ПДВ, через що легальний бізнес не отримував ці кошти в повному обсязі. "На сьогодні проваджується система в тестовому режимі на 3 місяці, яка буде намагатися виявлятися самі проблемні платежі і блокувати їх. Разом з тим, ми говоримо, що інші представники бізнесу, які належним чином сплачують податки, там будуть відповідні критерії, які будуть вилучати такі бізнеси із призупинки. Цей захід дасть можливість легальному бізнесу працювати і отримувати відшкодування ПДВ", — сказав Капінус.

Також він повідомив, що нелегали відшкодовують щомісяця від 7 до 9 млрд грн. "Найбільше отримують відшкодування від держави, можна говорити про різні галузі, до цього часу значне відшкодування мала металургійна галузь. Крім цього, значний ресурс має агропромисловий комплекс. Це одні з ключових галузей, які надзвичайно потребують обігових коштів", - наголосив держсекретар Мінфіну.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...