Курці у розпачі: Сигарети в Україні подорожчають до 100 грн. за пачку (відео)

У МОЗ впевнені, що підвищення акцизів є найдієвішим способом боротьби з курінням.
Курити стане дуже неекономно. Фото: соцмережі.

Україна чекає планове підвищення акцизів на сигарети. В результаті таких змін в найближчі роки пачка сигарет коштуватиме мінімум 100 гривень, повідомляють Патріоти України.

Генеральний директор Директорату громадського здоров'я МОЗ України Андрій Скіпальський вважає, що через таке підвищення цін мільйони українців позбудуться шкідливої звички. "Навіть підвищення ціни на 5-6 гривень в 2019 році продовжить зниження споживання сигарет, відповідно, буде позитивний ефект для всього населення України, переважно курців", - зазначив Скіпальський.

Скіпальський підкреслив, що підвищення акцизів є найдієвішим способом боротьби з курінням. "Є міжнародна формула, що підвищення ціни на цигарки на 10% призводить до зниження споживання сигарет на 2-5% в залежності від бідності чи багатства країни. В минулому році у нас в середньому зросли акцизи на 30%. Ціну підвищили вище рівня акцизів. В середньому ціна на сигарети виросла на 24% при рівні інфляції в 9,8%. тобто в чистому вигляді - на 14%. і ми маємо падіння продажів і вживання на рівні 17%. при цьому надходження до державного бюджету зросли на 10%", - пояснив Скіпальський.

У МОЗ уточнили, що кількість курців серед українців постійно зменшується.

Джерело: Обозреватель

На найбільшому оборонному заводі Великої Британії стався вибух

середа, 17 квітень 2024, 21:46

На заводі найбільшої британської оборонної компанії BAE Systems на півдні Вельсу вранці 17 квітня стався вибух. Про це повідомляє BBC, передають Патріоти України. Як заявили у компанії, на заводі негайно активували «протоколи безпеки», на місце прибули...

Відключенням бути? Споживання електроенергії стрімко зростає: "Укренерго" звернулося із важливою заявою

середа, 17 квітень 2024, 17:54

Через похолодання та хмарну погоду споживання елетроенергії стрімко зростає - на 6,5% більше аналогічного показника 15 квітня. Про це повідомляє пресслужба "Укренерго", передають Патріоти України. "Через похолодання та хмарну погоду споживання стрімко ...