Китай націлився на український льон: У завод на Волині та посіви інвестують десятки мільйонів доларів

Китайські інвестори планують вкласти $20 млн у вирощування і переробку льону в Україні.

На Рівненщині знову вирощуватимуть льон. Фото: vgolos.com.ua.

Земельну ділянку площею 30 тис. га планує засіяти льоном китайська текстильна компанія "YUYUE Home textile co. Ltd" у Рівненській області. Для переробки сировини протягом 5 років збудують завод і налагодять виробництво. Загальний обсяг інвестицій складе $20 млн, повідомляють Патріоти України з посиланням на офіційний сайт Рівненської облдержадміністрації.

"Переговори щодо будівництва заводу почалися ще півроку тому. Нині інвестори вийшли на фінішну пряму. Ми зацікавлені в стратегічних інвестиціях, що сприятимуть розвитку економіки. Тим більше, що особливістю проекту є відновлення льонарства на Поліссі. Грунтово-кліматичні особливості Рівненщини сприятливі для розвитку цієї галузі. Тож є всі умови, аби цей проект стартував саме у нас і став успішним", - розповів після зустрічі із китайською делегацією перший заступник голови Рівненської облдержадміністрації Юрій Приварський.

Президент текстильної компанії Лін Юксінг заявив, що вже визначилися із ділянкою для підприємства – це Костянтинівська сільрада Сарненського району. Місцева влада запропонувала їм площі для побудови заводу та ділянку для посіву та обробки льону.

Будівництво заводу з переробки льону розпочнуть вже цьогоріч. Термін реалізації проекту – 5 років. Інвестори планують налагодити увесь цикл виробництва – від вирощування до переробки льону. Після завершення будівництва на підприємстві створять близько 1000 робочих місць, 90% робітників будуть місцеві мешканці.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...