Міхо працює: На Одеській митниці мінімальні тарифи знизилися майже в 7 разів

Також спростилася процедура оформлення вантажу для перевізників.
Одеська митниця. Фото: bessarabiainform.com.

Витрати перевізників знизилися в 7 разів завдяки реформам Одеської митниці. Про це розповів заступник генерального директора Асоціації міжнародних експедиторів України Віктор Берестенко під час антикорупційного форуму в Одесі, передають Патріоти України з посиланням на Економічну правду.

За його словами, неналежна транспортна інфраструктура і ситуація в транспортній галузі роблять Одеську область невигідною для перевізників. Однак сьогодні можна спостерігати певні зрушення. Берестенко розповів, що до початку реформ в Одеській митниці мінімальна вартість послуг оформлення вантажу для перевізників становила 170 доларів США. І ця сума була прив'язаною саме до іноземної валюти.

"Сьогодні деякі послуги безкоштовні, а ті, за які платити потрібно - прив'язані до національної валюти. Зараз ми платимо мінімум 580 гривень", - зазначив Берестенко. "Тобто, результат роботи команди на Одеській митниці менше ніж за місяць - це зменшення витрат в 7 разів, спрощення процедури та менша кількість перевірок. Крім того, це ціна в національній валюті, що дозволяє нам планувати діяльність, фіксувати ціни, фіксувати контракти також в національній валюті", - пояснив він.

На думку Берестенка, корупцію можна перемогти тільки в тому випадку, якщо усунути причини її виникнення і зробити так, щоб не знайшлося більше шляхів для відновлення корупційних схем. Занадто високий рівень бюрократизації, умисні бар'єри, завищена кінцева вартість держпослуг, призводять до того, що окремим суб'єктам вигідніше вирішувати питання завдяки хабарам.

Після атаки дронів СБУ: Російський НПЗ у Краснодарському краї призупинив роботу

субота, 27 квітень 2024, 19:02

Російський нафтопереробний завод у Словʼянську-на-Кубані (Краснодарський край), який 27 квітня атакували безпілотники, частково призупинив свою роботу. Про це заявив директор з комплексної безпеки групи компаній Словʼянськ ЕКО Едуард Труднєв, повідомля...

Залишилось кілька днів: Хто з українців зобов'язаний заповнити декларації та доплатити податки

субота, 27 квітень 2024, 17:24

В Україні до 1 травня всі, хто мав додатковий дохід, мають заповнити декларації. Податки із задекларованих активів треба заплатити до 1 серпня, передають Патріоти України. Про це йдеться в роз'ясненні Державної податкової служби. "Подавати декларацію п...