Міністр Омелян анонсував будівництво в Україні ще одного автобану

За словами міністра, спільно зі Світовим банком опрацьовується питання будівництва повноцінного автобану між Львовом і Дубно на Рівненщині.

Фото:mtu.gov.uaНайближчим часом Львів і Дубно (Рівненська область) має з'єднати повноцінна швидкісна дорога, що є частиною траси міжнародного значення М-06, яка починається в Києві та закінчується на кордоні з Угорщиною на КПП "Чоп". Про це повідомив міністр інфраструктури України Володимир Омелян, передають Патріоти України з посиланням на прес-службу відомства.

"Питання, яке ми зараз почали опрацьовувати спільно зі Світовим банком, – це будівництво повноцінного автобану між Львовом і Дубно. Бо цей шмат дороги теж не є у найкращому стані. І насправді, звивиста вузька дорога не дає можливості для повноцінного трафіку. Це ті завдання, які ми ставимо перед собою на наступні роки. Я сподіваюся, що ми зможемо завершити проектування наступного року та приступити до роботи вже через рік", – підкреслив він.

Водночас посадовець наголосив, що важливим є відновлення автошляхів, які ведуть на кордон з країнами ЄС – їхній ремонт здійснюватиметься за рахунок польського кредиту.

"У всій країні ми ремонтуємо дороги, які не ремонтувалися по 30-40 років. Це ж стосується і мостів. Ми зараз затверджуємо стратегію розвитку українських автошляхів на найближчі 3 роки. Після її погодження Кабінетом Міністрів ми узгодимо її з областями. Щоб у нас не було ситуації, що кожна область будує собі дороги, де хоче. Наша мета – протягом найближчих 2-3 років поєднати всі обласні центри між собою абсолютно якісними шляхами," – додав Омелян.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...