Монополісти використовують період реформування енергетики на свою користь - Михайло Гончар

МВФ не вимагав від уряду України переходу відразу на 100% паритету в ціні імпортованого газу - це ідея уряду.

Михайло Гончар. Фото: Укрінформ

Нинішні ціни на газ і теплоенергію в Україні не завжди виглядають обґрунтованими, і Міжнародний валютний фонд в цьому не винен. Про це заявив експерт з енергетичних питань, президент Центру глобалістики "Стратегія ХХІ" Михайло Гончар. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на "Главред".

"МВФ не вимагав від уряду України переходу відразу на 100% паритету в ціні імпортованого газу. Він вимагав 75%. Уряд вирішив відразу перейти на 100%. В умовах, коли реально в Україні немає незалежного энергорегулятора, а є його подібність у вигляді НКРЭКУ (Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг. — Ред.), та ще й в зародковій стадії формування конкурентного ринку, обґрунтованість тарифів на газ і тепло завжди буде виглядати сумнівною", — говорить експерт.

"Монополісти безсовісно використовують перехідний період реформування енергетики в свою користь", — підкреслив президент Центру глобалістики "Стратегія ХХІ".

За його словами, тенденція збережеться до тих пір, поки НКРЕКУ не запрацює як незалежний регулятор. "А при нинішньому керівництві він незалежним ніколи не буде, навіть незважаючи на ухвалений закон", — резюмував Михайло Гончар.

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...