На Кропивниччині рекордними темпами зводять одну з найбільших сонячних електростанцій України (відео)

На тридцяти гектарах розмістять понад шістдесят тисяч сонячних панелей. Запуск електростанції планують в червні.

Сонячна електростанція. Іkюстрація:rentechno.ua

У Бобринці на Кропивниччині будують одну з найбільших в Україні сонячних електростанцій. Вона буде виробляти 17 мегават "зеленої" електроенергії. Зараз на території ведуться підготовчі роботи, передають Патріоти України з посиланням на канал "Новини Кіровоградщини".

Територія, площею майже тридцять гектарів, раніше використовувалася для випасу худоби. Останні кілька років стояла пусткою. Плани побудувати тут сонячну електростанцію у місцевої влади з'явилися 2 роки тому. Землю передали інвесторам, однак тоді роботи так і не почалися. В кінці 2016- го, місцева влада знайшла нових інвесторів. Вони з березня почали будівельні роботи.

До зведення електростанції залучені фахівці з інших областей і місцевих жителів. Будівництво забезпечить роботою три соті бобринчан. Всі роботи оплачують інвестори.

На тридцяти гектарах розмістять понад шістдесят тисяч сонячних панелей. Запуск електростанції планують в червні.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...