Нацбанк оприлюднив інформацію про 32 нелегальні пункти обміну валюти в Києві

Головною причиною розвитку чорного ринку обміну валют в НБУ вважають існування 2%-го збору до Пенсійного фонду з валютообмінних операцій.

Пункт обміну на проспекті Соборності (Воз'єднання), 1. Фото: bank.gov.ua

Національний банк України створив на своєму веб-сайті окремий розділ, присвячений незаконним пунктам обміну валюти. Зараз в ньому є інформація про 32 пункта в Києві, які були виявлені Нацбанком в жовтні. На сторінці опубліковано адресу нелегального обмінника і його фотографію. Про це повідомляють Патріоти України.

При цьому прес-служба НБУ підкреслює, що не має повноважень боротися з незаконними обмінними пунктами. Згідно із законодавством, це входить до компетенції Міністерства внутрішніх справ, Служби безпеки України та Державної фіскальної служби.

Головною причиною розвитку чорного ринку обміну валют в НБУ вважають існування 2%-го збору до Пенсійного фонду з валютообмінних операцій. Нелегальні пункти не стягують з покупців цей збір, за рахунок чого валюта там продається дешевше, ніж в офіційних. У зв'язку з цим Національний банк сподівається на скасування 2%-го збору Верховною Радою України.

Нагадаємо, минулого тижня в Києві був заарештований шахрай, який організував роботу фальшивих пунктів обміну валют в трьох районах Києва. Він орендував на кілька днів торговий кіоск, маскував його під обмінник і розміщував в інтернеті оголошення з пропозицією обміну валюти за вигідним курсом. Коли клієнт передавав касирові валюту, той виходив в сусідню кімнату, нібито щоб покласти гроші в сейф. Насправді він збігав з місця злочину через дірку в стіні або даху.

Українцю перерахували платіжку за газ і змусили доплатити майже 62 тис. грн: Що треба знати

вівторок, 7 травень 2024, 0:24

Довгинцівський районний суд Кривого Рогу зобов'язав відповідача доплатити за газ майже 62 тис. грн. Під час перевірки його лічильника встановили порушення. Про це йдеться в матеріалах судової справи, передають Патріоти України. Так, проведено експерт...

Треба ще добавки: Один з найбільших НПЗ Роснєфті відновив роботу після зупинки через атаку дронів - ЗМІ

понеділок, 6 травень 2024, 19:39

Нафтопереробний завод Роснєфті в Туапсе Краснодарського краю РФ відновив переробку нафти після атаки українських дронів у січні цього року. Про це з посиланням на два галузеві джерела повідомляє Reuters. За словами співрозмовників агентства, наприкінці...