
Соціологи розповіли, що в Україні станом на 2017 рік рівень бідності становить 12%. Про це повідомило УНІАН з посиланням на результати соціологічного дослідження, передають Патріоти України.
Дані були озвучені на прес-конференції виконавчим директором Київського міжнародного інституту соціології (КМІС) Наталією Харченко. Експерти вважають, що рівень бідності - це кількість населення, якому не вистачає грошей на їжу.
"Показник, який ми вибрали - це динаміка рівня бідності в Україні. Зазвичай для вимірювання цього показника підхід, який ми використовуємо протягом 25 років, - це суб'єктивна оцінка фінансового становища респондентів. Для того, щоб виміряти рівень бідності, ми відбираємо тих людей, які кажуть, що їм не вистачає грошей навіть на їжу. за 10 років - з 1998 року по 2008 рік - рівень бідності знизився з 52% до 11%, і це одне з небагатьох, але важливих досягнень України", - каже Харченко.
Соціолог зазначила, що в 2008 році після початку світової фінансової кризи рівень бідності в Україні зріс, а потім впав до 9% в 2013 році. Також Харченко додала, що після початку військового конфлікту в 2014 році спостерігається зростання рівня бідності.
"Протягом 2014-2016 років рівень бідності зріс майже вдвічі до 17%, але потім, в 2017 році відбулося зниження рівня бідності до 12%. Це високий показник, але за всі роки існування України як незалежної держави він був менше тільки в 2008 році до початку фінансової кризи, в 2013 і початку 2014 років", - розповіла експерт.
КМІС - це приватна українська компанія, яка співпрацює з Національним університетом "Києво-Могилянська академія". КМІС був заснований в 1990 році як дослідницький центр Соціологічної асоціації України, а з 1992 року перетворений в приватне підприємство.
Українцям слід готуватися до відчутного зростання цін на продукти харчування вже наприкінці року. Про це розповів заступник голови Всеукраїнської аграрної ради Денис Марчук у коментарі "Главреду", передають Патріоти України. За словами Марчука, подорож...
В Україні перед Різдвом та Новим роком очікується помірне зростання цін на продукти для святкових столів, зокрема м’ясо, молочну продукцію, жири, сало та яйця. Стрімких підвищень не буде, оскільки ринок реагує на традиційно високий попит, а пропозиція ...