Нема грошей: Росія викреслить "порятунок" Криму з антикризового плану

Голова Мінфіну РФ пропонує попросити кошти, яких бракує в бюджеті, у Путіна в резервному фонді РФ.

У Путіна для Криму грошей немає. Ілюстрація:http://newvz.ru/

Після принципового узгодження проекту антикризового плану міністр фінансів Антон Силуанов нагадав колегам по Білому дому, що з 250 млрд руб. коштів на його виконання в уряду є лише 120 млрд руб. антикризового фонду. Решту грошей можна отримати лише правкою бюджету або з резерву, що знаходиться в розпорядженні президента Володимира Путіна. Попутно Мінфін запропонував скоротити витрати антикризового плану і викреслити з нього такі пункти, як анексований Крим. Про це пише Коммерсант, зазначають Патріоти України.

Силуанов виклав принаймні частину своїх претензій до самої схеми фінансування антикризових заходів. Коротенько їх можна звести до того, що Білий дім два місяці розподіляв кошти так званого антикризового фонду на 2016 рік в розмірі до 250 млрд руб., не усвідомлюючи, що насправді в його розпорядженні набагато менша сума.

Мінфін РФ в особі його голови Антона Силуанова констатує, що фактично зараз в уряду в антикризовому фонді є 65 млрд рублів, відповідно до закону про бюджет. Ще приблизно 55 млрд руб. в ньому можуть з'явитися у квітні - коли федеральне казначейство направить до фонду невикористані залишки бюджету-2015.

Лише ці 120 млрд рублів, вважає Силуанов, Білий дім може розподілити без правки бюджету на цей рік, тоді як його рішеннями вже розподілено 35 млрд руб. коштів антикризового фонду. Всього ж в плані враховані витрати з фонду (якого юридично не існує) на 170,7 млрд руб.

Мінфін пропонує спосіб вирішення проблеми: за дорученнями президента РФ уряд має право витратити в 2016 році до 342,2 млрд руб. Втім, очевидно, що Володимир Путін має на ці гроші свої плани, і уряду доведеться доводити президенту, що антикризовий план важливіший.

У підсумку Антон Силуанов пропонує скоротити витрати з антикризового фонду до 120 млрд руб., Причому в цей список, на його думку, потрібно включити і витрати по вже прийнятих рішеннях, пов'язаних з Кримом і Україною, на 17,1 млрд рублів.

Під ковпаком: Держава зможе відстежувати всі транзакції українців, - нардеп

понеділок, 29 квітень 2024, 19:58

Впровадження програми компенсації частини оплати за товари та послуги дозволить Державній податковій службі України відслідковувати транзакції громадян. Народний депутат від фракції "Голос" Ярослав Железняк заявив про це 29 квітня. "Нам вже не вистачає...

Скільки насправді коштує рубль? Економіст пояснив секрет стабільності російської валюти

понеділок, 29 квітень 2024, 19:47

Про курс російського рубля, як про ринковий результат, говорити безглуздо, оскільки у країні-агресорці він регулюється державою. Про це заявив доктор економічних наук, експрофесор Вищої школи економіки в Москві Ігор Ліпсіц в інтерв’ю "Главкому", переда...