Новорічний подарунок: Європейський інвестиційний банк виділить Україні гроші на малий та середній бізнес

Європа також підтримає модернізацію нашої вищої освіти і української залізниці.

Ілюстрація:РБК-Украина

Україна і Європейський інвестиційний банк підписали чотири угоди про надання Києву фінансової допомоги на загальну суму 600 млн євро. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на УНІАН.

Церемонія підписання відбулася сьогодні в Брюсселі в будівлі Європейської Комісії в присутності віце-президента Єврокомісії з питань Енергетичного союзу Мароша Шефчовича, першого віце-прем'єр-міністра України - міністра економічного розвитку і торгівлі Степана Кубіва та віце-президента ЄІБ Вазіля Худака.

Зокрема, були підписані угода про фінансування "Проекту модернізації української залізниці" на 150 млн євро, угода про фінансування проекту "Вища освіта. Енергоефективність та сталий розвиток" на 120 млн євро, угода про розвиток і модернізацію логістичної інфраструктури аграрної компанії "Нібулон" на 71 млн євро, угода про підтримку малого і середнього бізнесу на 260 млн євро, меморандум про взаєморозуміння між Україною та ЄІБ.

Притиснути агресора: Bloomberg з'ясував, що увійде до нового пакета санкцій ЄС проти РФ

вівторок, 7 травень 2024, 17:37

Єврокомісія розробляє 14-й пакет санкцій проти Росії – до нього можуть увійти обмеження щодо російського аналога SWIFT, пропагандистських ЗМІ, СПГ, рідкоземельних металів та транспортних компаній. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на знайомі з с...

У Кремля проблеми: Експерт із міжнародної економіки дав прогноз, коли у Росії закінчаться гроші на війну

вівторок, 7 травень 2024, 14:49

Держава-агресор Росія вихваляється, що санкції нібито не впливають на економіку, однак вже використала близько половини коштів з Фонду національного добробуту, зокрема і для ведення війни. Втім гроші і в ньому можуть закінчитися вже у 2025 році, переда...