Омелян розповів, скільки витратить Україна для розвитку доріг до кордону з ЄС

За словами міністра цього року планується зосередити для цієї мети близько мільярда державних коштів. Крім того, буде використано кредит у розмірі 100 млн євро від уряду Польщі.

Володимир Омелян. Фото:http://mtu.gov.ua/

Щоб українці, отримавши безвіз, могли повною мірою скористатись цим привілеєм, Міністерство інфраструктури зосередиться на розвитку доріг, що ведуть до контрольно-пропускних пунктів на державному кордоні Про це зазначив під час брифінгу у Львові міністр інфраструктури Володимир Омелян, передають Патріоти України із посиланням на Укрінформ.

"Стосовно кількості переходів і доріг, які ремонтуватимуться цього року, будемо визначатися із міністерством фінансів. Є багато пунктів пропуску, які майже збудовані, але до них немає доріг, або є дороги, але вони завершуються глухим кордоном. Це необхідно виправити, бо бачимо величезний потенціал у збільшенні кількості подорожуючих через західний кордон", – зазначив Омелян.

За його словами, цього року планується зосередити для цієї мети близько мільярда державних коштів. Крім того, буде використано 100-мільйонний кредит в євро від уряду Польщі. Міністр додав, що сусідня держава також зацікавлена в тому, щоб ні бізнесмени, ні туристи не простоювали годинами на кордоні.

Як зазначив міністр, 11 квітня представники від Львівщини будуть у міністерстві інфраструктури обговорювати шляхи реалізації цього кредиту з тим, щоб невідкладно перейти до проведення тендерних процедур.

Гривня оновила антирекорд до долара США: Нацбанк підтягнув офіційний курс до біржевого

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:56

За підсумками торгів на міжбанку Нацбанк встановив офіційний курс гривні до долара на п'ятницю, 19 квітня, на рівні 39,6037 грн/$. Це новий історичний мінімум, попередній було зафіксовано на початку цього тижня на рівні 39,5737 грн/$. . Водночас курс...

В Україні можуть різко змінити розмір пенсій: Стало відомо, чого чекати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 5:58

В Україні - найнижчий пенсійний вік в Європі. Це єдина перевага нашої пенсійної системи, яка частково пояснює і її проблеми. Зараз на пенсії у середньому українець може отримувати менше ніж 30% від своєї зарплати. Це критично низький показник, передают...