Ось чого Приватбанк заморозив гроші юросіб: Гонтарева заявила про конфіскацію коштів Коломойського і його партнерів

НБУ планує списання 32 млрд. гривень, котрі пов'язані з акціонерами банку та наближеними особами. Тому поки нове керівництво не візьме ситуацію під повний контроль, кошти корпоративних клієнтів підморозили. В кожному разі довго тривати цей процес не може.

Валерія Гонтарева. Фото: РИА Новости.

Глава Національного банку України Валерія Гонтарева пропонує списати 32 млрд грн з 148 млрд грн дефіциту капіталу "ПриватБанку". Про це вона заявила в програмі "Свобода слова" на телеканалі ICTV. Запис програми опубліковано на YouTube, передають Патріоти України.

"Ми пропонуємо списання 32 млрд гривень, частина з яких пов'язана з акціонерами банку, частина з них не відноситься до поточних рахунків клієнтів і не стосується операційних компаній", - сказала Гонтарева. За її словами, на докапіталізацію "ПриватБанку" держава витратить 116 млрд грн. Ця сума буде віднесена до державного боргу, а його обслуговування - відображено в бюджеті. Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що ПриватБанк заморозив кошти юридичних осіб.

Через російські атаки: Влітку українці, ймовірно, зіштовхнуться з відключеннями електроенергії, - експерт

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:30

Влітку українці, ймовірно, зіштовхнуться з відключеннями та обмеженнями споживання електроенергії. Про це повідомив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко під час брифінгу Media Center Ukraine, передають Патріоти України. "На жаль, в ...

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...